ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εξαίρεση μέλους της επιτροπής Ασυμβίβαστου ζήτησε ο Χάσικος

27 του μήνα θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή ασυμβίβαστου για Χασικο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία ενημέρωση 15:00

Μέλος της Επιτροπής της Διερεύνησης Ασυμβίβαστου απάντησε στην εξαίρεση της από την διαδικασία, η οποία ζητήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικό καθώς όπως υποστηρίζεται από τον κ. Χάσικο κατηγορείται για υποθέσεις του συζύγου της.

27 του μήνα θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή ασυμβίβαστου για Χασικο

Ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία απο τον Γενικό Ελεγκτή

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το ότι σημερα δεν θα έπαιρνε απόφαση η επιτροπή ασυμβίβαστου σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με τον Σωκράτη Χασικο.

Οι πληροφορίες της «Κ» κάνουν λόγο για νέα συνεδρίαση της επιτροπής στις 27 του μήνα. Μέσα σε αυτο το πλαίσιο ζητήθηκαν επιπρόσθετα στοιχεία απο τον Γενικό Ελεγκτή.

 Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή της:

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου, της οποίας είμαι μέλος, είχε σήμερα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ άλλων περιπτώσεων, τη διερεύνηση του ασυμβίβαστου σε σχέση με τη «σύμβαση μίσθωσης ακίνητης ιδιοκτησίας εταιρείας, στην οποία κατέχει μετοχές ο Υπουργός Εσωτερικών και του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας».

Ο Υπουργός Εσωτερικών απέστειλε χθες, 14/3/2017, επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβιβάστου, με την οποία ζητά την εξαίρεσή μου από τη διαδικασία διερεύνησης της περίπτωσης αυτής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρεται σε καταγγελία που είχε προβεί εναντίον μου προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε σχέση με υποθέσεις του συζύγου μου. Προσωπικά δεν έχω καμιά γνώση για ποιές υποθέσεις αναφέρεται η σχετική καταγγελία προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και ούτε γνωρίζω κατά πόσο αυτή εξετάσθηκε και ποια ήταν η κατάληξή της.

Εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι, στη 30χρονη καριέρα μου στη Δημόσια Υπηρεσία, κύριο μέλημά μου είναι η εκτέλεση των καθηκόντων μου στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων του κράτους. Η χρηστή διοίκηση, η εντιμότητα, η ακεραιότητα, η αμεροληψία και η πιστή εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας του επαγγέλματός μου αποτελούν ασφαλώς αναπόσπαστο μέρος του τρόπου και της συμπεριφοράς, με τους οποίους λειτουργώ, όπως οφείλω τόσο εγώ όσο και κάθε αξιωματούχος και κρατικός υπάλληλος.

Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω και εφόσον ο Υπουργός Εσωτερικών θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα με την παρουσία μου στη διαδικασία διερεύνησης του ασυμβιβάστου σε σχέση με την πιο πάνω υπόθεση, έκρινα ότι ήταν προτιμότερο να αποχωρήσω. Δεν συμμερίζομαι καθόλου τους λόγους που προβάλλει ο Υπουργός και δεν θεωρώ ότι υπάρχει εκ μέρους μου οποιοδήποτε κώλυμα για χειρισμό θεμάτων που αφορούν τον Υπουργό Εσωτερικών. Έχω όμως την άποψη πως, αφ’ ης στιγμής ο ίδιος θέτει τόσο έντονα το θέμα αυτό, η όλη διαδικασία θα θωρακιζόταν καλύτερα αν από οποιαδήποτε αμφισβήτηση δεν συμμετέχω σε αυτήν. Το αίτημα αυτό, κατόπιν επιμονής μου, έγινε τελικά αποδεκτό από την Επιτροπή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση