ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λονδίνο: Ευελιξία στις συνομιλίες, ενόψει επίσκεψης Κασουλίδη

Η βρετανική κυβέρνηση επιδιώκει μια μελλοντική ενωμένη Κύπρο

ΚΥΠΕ

Την παρότρυνση όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στο Κυπριακό να επιδείξουν ευελιξία, επαναλαμβάνει η βρετανική κυβέρνηση την παραμονή της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τον Υπουργό Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν στο Λονδίνο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ κατά πόσο το Λονδίνο θεωρεί ότι το αίτημα της Τουρκίας για ισχύ των τεσσάρων θεμελιωδών ελευθεριών της ΕΕ για τους πολίτες της στην Κύπρο μπορεί να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρά την κυπριακή άρνηση, η εκπρόσωπος του Foreign Office σημείωσε: «Για να εξασφαλιστεί μία βιώσιμη λύση οι δυο ηγέτες χρειάζεται να αντιμετωπίσουν μία σειρά περίπλοκων ζητημάτων. Έχουν επιδείξει θάρρος και αφοσίωση για να φτάσουν τόσο μακριά και έχουν κάνει αξιοθαύμαστη πρόοδο".

Πρόσθεσε ότι, "συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να προσεγγίσουν αυτές τις συνομιλίες με θετικό και ευέλικτο τρόπο, με την έμφαση σε λύσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα και την ασφάλεια αμφότερων των κοινοτήτων σε μια μελλοντική ενωμένη Κύπρο».

Ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεκτός από το σερ Άλαν το απόγευμα της Πέμπτης και εκτός από το Κυπριακό θα συζητήσουν και θέματα που άπτονται του Brexit.

Νωρίτερα το πρωί θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Ενδυναμώνοντας τις διεθνείς δυνατότητες προστασίας της πολιτιστικής ιδιοκτησίας και αποτροπής της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών».

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετέχει υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο αποφάσισε πέρυσι να προετοιμάσει μία νέα συνθήκη για αδικήματα που σχετίζονται με την πολιτιστική ιδιοκτησία.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Πρόεδρο της βρετανικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Κρίσπν Μπλαντ.

Ο κ. Κασουλίδης θε προεδρεύσει εξάλλου της τακτικής συνεδρίασης της Υπουργικής Ομάδας Δράσης της Κοινοπολιτείας (CMAG) την Παρασκευή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X