ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση με Γ. Γ ΟΗΕ ζητά ο Ακιντζί

Στις 22 Μαρτίου ενδέχεται να λάβει χώρα η συνάντηση των 2 ηγετών με τον Γκουτιέρες

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας έχει θέσει έναν νέο στόχο στο Κυπριακό. Ο Μουσταφά Ακιντζί στοχεύει σε μια σύσκεψη με τον Γ.Γ.ΟΗΕ και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδης. Ο κ. Ακιντζί εμφανίζεται έτοιμος να χρησιμοποιήσει παρασκηνιακά όλα τα διαθέσιμα μέσα για να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Χθες, η Κίμπρις Ποστασί, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με το «Προεδρικό» μετέδωσε την πληροφορία ότι στις 22 Μαρτίου, στις ΗΠΑ ενδέχεται να λάβει χώρα η συνάντηση των δυο ηγετών και του Γ.Γ.ΟΗΕ. Μετά τις σχετικές δηλώσεις της ε/κ πλευράς, δια μέσου της συγκεκριμένης εφημερίδας, το «Προεδρικό» αναθεωρεί την στάση του και στέλνει νέα μηνύματα.
Συγκεκριμένα, σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα προειδοποιεί τον ΟΗΕ ότι σε περίπτωση που δεν στείλει σχετική πρόσκληση στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας η εμπιστοσύνη της τ/κ πλευράς προς τον ΟΗΕ θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Η τ/κ πλευρά λοιπόν, ζητά από τον Γ.Γ. ΟΗΕ να καλέσει τον κ. Ακιντζί στις ΗΠΑ παράλληλα με την συνάντηση του με τον Νίκο Αναστασιάδη. Το συγκεκριμένο κάλεσμα θα πρέπει να ανακοινωθεί πιο πριν από την συνάντηση, δηλαδή όχι την τελευταία στιγμή.

Το σχετικό τ/κ δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι σύμφωνα με την τ/κ πλευρά, η συνάντηση Γ.Γ.ΟΗΕ με τον κ. Ακιντζί θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από την συνάντηση του Γ.Γ. με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση