ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Ανώτατο ακύρωσε νόμους της Βουλής

Κρίθηκαν αντισυνταγματικά τα νομοθετήματα που ψηφίστηκαν παραμονές βουλευτικών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επτά από τις δέκα έξι αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για ισσάριθμα νομοθετήματα που πέρασαν από την Ολομέλεια της προηγούμενης Βουλής ακυρώθηκαν την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι 12 Εφέτες Δικαστές έκριναν ότι οι νόμοι που ψηφίστηκαν από την Βουλή λίγο πριν διαλυθεί για τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είναι αντισυνταγματικοί.

Πρόκειται για τον περί Εξυγίανσης Πιστωτικών Ιδρυμάτων και Επενδυτικών Εταιρειών και Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικό) Νόμο του 2016, τον περί της Ρύθμισης Αναδιαρθρώσεων Πιστωτικών Διευκολύνσεων Νόμο του 2016, τον περί Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) Νόμο του 2016, τον περί Αστυνομίας (Τροποποιητικό) (Αρ. 2) Νόμο του 2016, τον περί του Στρατού της Δημοκρατίας (Τροποποιητικό) Νόμο του 2016, τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικό) Νόμο του 2016 και τον περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικό) Νόμο του 2016.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι τα νομοθετήματα για τα οποία υπήρξε απόφαση πάσχουν από πλευράς συνταγματικότητας τονίζοντας με νόημα ότι η βουλή δεν μπορεί να νομοθετεί με τον τρόπο που το έπραξε λίγο πριν διαλυθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση