ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με το βλέμμα στις καταστατικές αλλαγές ο ΔΗΣΥ

Θέτουν περιορισμό θητειών και αύξηση των ποσοστώσεων από 30 σε 40%

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με το βλέμμα στραμμένο στις καταστατικές του αλλαγές και το αυτί στη βάση του βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο ΔΗΣΥ, ούτως ώστε να κωδικοποιήσει τις αναγκαίες αλλαγές που θα φέρουν το κόμμα πιο κοντά στην κοινωνία και στην παραγωγή πολιτικής.

Αύριο το πρωί θα γίνει η πρώτη συζήτηση των εμπλεκόμενων στελεχών, μετά και από τις εξορμήσεις στελεχών στις τοπικές επιτροπές, ούτως ώστε να καταγραφούν οι εισηγήσεις τοπικών παραγόντων για βελτίωση της λειτουργίας του κόμματος.

Περιορισμός θητειών

Όπως όλα δείχνουν, το κεφάλαιο του περιορισμού θητειών θα τεθεί αναπόφευκτα για συζήτηση, με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού να θέτει ζήτημα τριών θητειών. Όπως ενημερώνεται η «Κ» η συγκεκριμένη πρόνοια αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς έχει ήδη αποκτήσει τους φανατικούς οπαδούς της και τους φανατικούς πολέμιούς της.

Η πρόταση, προωθείται από τη ΝΕΔΗΣΥ και αντιμετωπίζεται θετικά από μία μεγάλη μερίδα της βάσης, συμπεριλαμβανομένων κυρίως των δημοτικών συμβούλων του κόμματος. Η τάση που υποστηρίζει τον περιορισμό θητειών θέτει ως επιχείρημα πως ένα κόμμα χρειάζεται ανανέωση και όχι «μαρμαρωμένους βασιλείς» στη θέση κομματικών και πολιτειακών αξιωμάτων.

Υπάρχουν βέβαια και τα στελέχη που βλέπουν με ιδιαίτερο προβληματισμό μία τέτοια πρόνοια. Στελέχη επισημαίνουν την αντίφαση που θα παρουσιάζει το κόμμα, από τη μία να προωθεί την οριζόντια ψηφοφορία και από την άλλη να θέτει ζήτημα περιορισμού θητειών.

Αύξηση ποσοστώσεων

Μαζί με τον περιορισμό θητειών, σκέψεις γίνονται για αύξηση των ποσοστώσεων. Συγκεκριμένα, από το 30% ποσόστωσης γυναικών στο ψηφοδέλτιο προωθείται η αύξησή του στο 40%, με το 50% αυτού του ποσοστού να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο βάσει ποσόστωσης για πρώτη φορά.

Ζήτημα για το κόμμα, είναι και η πιο ενεργή εμπλοκή τοπικών επιτροπών με στόχο την πιο καλή επικοινωνία με την κοινωνία.

Σε ότι αφορά το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, αναμένεται να υπάρξει μία σχετική διαφοροποίηση άρθρων ούτως ώστε να ενισχύεται η κοινωνική πολιτική του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X