ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερτουγρούλογλου: Αυτοκτονία για τους τ/κ η αποδοχή επιδιαιτησίας

Δεν υπάρχει νόημα στη συνέχιση των συνομιλιών με την “νότια” Κύπρο, δηλώνει ο “υπεξ”

ΚΥΠΕ

Αυτοκτονία για την τ/κ πλευρά θεωρεί ο “υπεξ” Ταχσίν Ερτουγρούλογλου τυχόν αποδοχή επιδιαιτησίας των ΗΕ, υποστηρίζοντας ότι η επιδιαιτησία, όπως έχει προταθεί – όπως είπε – είναι ένα πολύ επικίνδυνο ζήτημα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου μιλούσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ιδιωτικού σταθμού και αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα στην Τουρκία λέγοντας ότι ο ίδιος θα ψήφιζε ναι και πως εάν το “ναι” κερδίσει στην Τουρκία «θα έχει επίδραση και σε μας. Θεωρώ το προεδρικό σύστημα ως μια διέξοδο και για την ΤΔΒΚ».

Για τις συνομιλίες, είπε ότι δεν υπάρχει νόημα στη συνέχιση των συνομιλιών με την “νότια” Κύπρο, κατά την έκφρασή του, και βρίσκει περίεργη την προσπάθεια του Τ/κ ηγέτη να κρατήσει τη διαδικασία ζωντανή, καλώντας τον να εγκαταλείψει την προσέγγιση «ρυθμίστε την απόφαση για την Ένωση και θα επιστρέψουμε στο τραπέζι».

Ο “υπουργός εξωτερικών” πρόσθεσε επίσης ότι προϋπόθεση για να υπάρξει επιτυχία στις διαπραγματεύσεις δεν είναι η αλλαγή της μεθοδολογίας αλλά η αλλαγή της νοοτροπίας στην ε/κ πλευρά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X