ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το τέλος της συμφωνίας για το Προσφυγικό προμηνύει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύει νέα επίθεση κατά της Ολλανδίας

Σύμφωνα με τον ισχυρό πολιτικό άνδρα της Τουρκίας η συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε. για το προσφυγικό ζήτημα πλέον αποτελεί παρελθόν για την τουρκική πλευρά. Απέναντι στην «αδιαλλαξία» της ευρωπαϊκής πλευράς, η Άγκυρα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αποσύρει την συγκεκριμένη συμφωνία.

Το συγκεκριμένο μήνυμα του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στα πλαίσια μιας νέας δημόσιας τοποθέτησης. Ο ίδιος τονίζει τα εξής: «Δεν τήρησαν την υπόσχεση τους για την κατάργηση των τουριστικών επιθεωρήσεων. Τώρα αναφέρουν την συμφωνία της επανεισδοχής. Ποια επανεισδοχή; Ξέχνα αυτά!»

Ο κ. Ερντογάν εξαπολύει επίθεση κατά της Ολλανδίας: «Εσύ δεν θα επιτρέψεις την είσοδο του υπουργού μου στην Ολλανδία, δεν θα δώσεις άδεια πτήσης και δεν θα επιτρέψεις την συμμετοχή της σε σύσκεψη στα δικά μου εδάφη, στο κτίριο του προξενείου…» Με βάση αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Ερντογάν αναφέρει ότι η Ε.Ε. δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά την πόρτα της Άγκυρας με αιτήματα.

Ο κ. Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η στάση που τήρησε ο τουρκικός λαός στην περίπτωση των οικονομικών σκανδάλων και την νύχτα της 15ης Ιουλίου έχει απογοητεύσει την Ευρώπη. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον ίδιον, η καταπολέμηση του ΡΚΚ στεναχωράει τους ευρωπαίους σύμμαχους της χώρας του.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος αποκλείει την συνάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού με τον Ολλανδό ομόλογο του στα πλαίσια ενός σχεδιαζόμενου δείπνου. «Εμείς δεν έχουμε έναν τέτοιο Πρωθυπουργό», τονίζει ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας ασκεί δριμύτατη κριτική στην Καγκελάριο της Γερμανίας με αφορμή τις νέες δηλώσεις της ίδιας για το αποτέλεσμα των ολλανδικών βουλευτικών εκλογών.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση