ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δείπνο Αβέρωφ- Ακιντζί στα κατεχόμενα

Κυπριακό και ενωτικό δημοψήφισμα στο μενού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καλό μέχρι εξαίρετο χαρακτήρισε το κλίμα στο δείπνο που είχε με τον τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, το δείπνο έγινε στα κατεχόμενα με πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ και του αντίστοιχου τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου.
Ωστόσο το δείπνο ήταν μυστικό καθώς ούτε πριν αλλά ούτε και μετά την πραγματοποίηση του είχε ανακοινωθεί. Απαντώντας ως προς τούτο ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «επρόκειτο για μια κοινωνική πρόσκληση, φυσικά συζητήσαμε πολιτικά θέματα και θέματα που αφορούν τις δύο κοινότητες, αλλά δεν ήταν δική μου πρωτοβουλία».

Το Κυπριακό φυσικά πρωταγωνίστησε στη συζήτηση στο τραπέζι, και κατά προέκταση η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και την στάση του ΔΗΣΥ στο θέμα.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσω ότι ως πρόεδρος του Συναγερμού δεν είχα ιδέα ότι η τροπολογία θα συζητείτο στους κανονισμούς. Το κατανόησε αυτό. Όπως επίσης ότι ο ΔΗΣΥ δεν άλλε πολιτική και ούτε ή Ε/κ κοινότητα ξύπνησε ένα πρωί και ήθελε ένωση.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε επίσης ότι συζήτησαν και επιχειρηματικά θέματα.

Ωστόσο δεν θέλησε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ δεν έδωσε απάντηση για το εάν ο πρόεδρος γνώριζε για την πραγματοποίηση του δείπνου ή όχι.

Όσο αφορά την πρόταση του ΔΗΣΥ για μεταφορά της αρμοδιότητας λήψης απόφασης για τους σχολικούς εορτασμούς, από την Βουλή στον Υπουργό Παιδείας, αυτή θα συζητηθεί στην επιτροπή παιδείας την ερχόμενη Τετάρτη.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση