ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Θα εκφράσω απόλυτη βούληση για συνέχιση διαλόγου στον ΓΓ ΗΕ

«Στόχος η εξέρευση λύσης που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και των δυο κοινοτήτων»

ΚΥΠΕ

Την απόλυτη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση του διαλόγου θα εκφράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στον ΓΓ του ΟΗΕ κατά την επικείμενη συνάντηση τους.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής έναρξης του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού - ΓΣΟ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε "θα αναπτύξω στον ΓΓ την απόλυτη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς να συνεχίσει ένα διάλογο που διακόπηκε χωρίς την ευθύνη της".

"Στόχος μας, να επαναλάβω, είναι η εξεύρεση μιας λύσης που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, στις ανησυχίες, στις έγνοιες, όχι μόνον της μιας κοινότητας, αλλά και των δύο κοινοτήτων", είπε και πρόσθεσε "μιας λύσης η οποία οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να επιτρέπει σε οποιουσδήποτε τρίτους να αποτελούν τάχα τους εγγυητές ή ιδιαίτερα την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων".

Ο στόχος της επίσκεψης μου, συνέχισε, είναι να επαναλάβω τη βούληση μου αλλά και τα πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινείται μια λύση αν θέλουμε να είναι βιώσιμη, λειτουργική και να γίνει αποδεκτή βεβαίως και από τον λαό.

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως θα επιστρέψει ο Τ/κ ηγέτης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως δεν μπορεί να απαντήσει εκ μέρους του κ.Ακιντζί ωστόσο αυτό, όπως είπε, ελπίζει.

Σε ερώτηση αν θα έχει συνάντηση και με τον ΥΠΕΞ της Βρετανίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε "ενδεχομένως".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση