ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Μόνο με διάλογο λύση του Κυπριακού

Δηλώσεις προέδρου ΔΗΣΥ σχετικά με το δείπνο στο οποίο παρακάθισε με τον Τ/κ ηγέτη

ΚΥΠΕ

Είναι πολύ πιο χρήσιμο να συνομιλούμε και να ακούμε ο ένας τον άλλον παρά να μιλούμε δημόσια ο ένας για τον άλλον, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με το δείπνο στο οποίο παρακάθισε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνοντας ότι ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος για να λύσουμε το Κυπριακό.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι μετά από πρωτοβουλία των επιμελητηρίων (ε/κ και τ/κ) είχε μια σημαντική ευκαιρία να συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη και ότι συνειδητά απάντησε θετικά στην πρόσκληση γιατί, όπως σημείωσε, “ το θεωρώ πολύ χρήσιμο να συνομιλούμε και να ακούμε ο ένας τον άλλον παρά να μιλούμε δημόσια ο ένας για τον άλλον”.

“Διερωτώμαι" είπε, "αν είναι ανάθεμα να μοιραστούμε ένα πιάτο φαγητό με τον Τ/κ ηγέτη, τότε πόσο πειστικοί είμαστε να μιλάμε πως ονειρευόμαστε την επανένωση του τόπου μας και τη συμβίωση των δύο κοινοτήτων;”.

Διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν η μόνη επαφή ή δείπνο που είχε, είπε ότι συναντήθηκε και με Τ/κ πολιτικούς, “πάντα στην προσπάθεια να συνομιλήσουμε, να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον” καθώς και με τα ΗΕ, τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Ειντε, και με ξένους διπλωμάτες.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας ότι διατηρεί διαχρονικά άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση