ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας: Ο Έιντε επαναλαμβάνει την τουρκική προπαγάνδα

«Ο Έιντε είναι ο μόνος ο οποίος δεν θεωρεί προβληματική τη συμπεριφορά της Τουρκίας»

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε την Κυριακή ότι φαίνεται πως ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Έσπεν Μπεθ Έιντε, είναι ο μόνος και μοναδικός άνθρωπος στην Ευρώπη, ο οποίος δεν θεωρεί προβληματική τη συμπεριφορά της Τουρκίας και πως επαναλαμβάνει την τουρκική προπαγάνδα.

Σε δήλωση μετά το μνημόσυνο του Πολύκαρπου Γιωρκάτζιη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Έιντε είπε στους ξένους Πρέσβεις στη Λευκωσία ότι το κλειδί για τη λύση δεν βρίσκεται στην Αγκυρα, αλλά στη Λευκωσία.

Σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”, ο κ. Παπαδόπουλος παρατήρησε πως “δυστυχώς κάποιοι έδωσαν εφόδια στον κ. Έιντε ώστε να επαναλαμβάνει αυτή την τουρκική προπαγάνδα και το γνωστό αφήγημα, ότι για τη μη λύση του Κυπριακού δεν ευθύνεται η Τουρκία, αλλά οι Ε/κ.”

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε περαιτέρω ότι “οφείλουμε να διδαχθούμε, από τα λάθη και κάποιοι οφείλουν να σταματήσουν την υστερία και τον παροξυσμό για την απόφαση της Βουλής”.

Το σημερινό αδιέξοδο δεν οφείλεται στην όποια απόφαση της Βουλής, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αδιαλλαξία της Τουρκίας, συνέχισε προσθέτοντας ότι “για αυτόν ακριβώς το λόγο, θεωρούμε πως είναι που χρειάζεται μια νέα στρατηγική, επειδή η παλιά στρατηγική μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X