ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποχωρεί πυροβολώντας από την Αλληλεγγύη ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς

Καταγγέλλει σκοπιμότητες και πως αποκλείστηκαν ιδρυτικά μέλη του Κινήματος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου αλλά και τη διαγραφή του από μέλος του Κινήματος ανακοίνωσε μέσω επιστολής του ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς. 

Ο κ. Καρεκλάς σε γραπτή δήλωσή του κάνει λόγο για σκοπιμότητες γύρω από την εξαίρεση ιδρυτικών μελών του κινήματος από τις εκλογές.

Δείτε αυτούσια τη δήλωσή του:

Για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας, θέλω μέσα από αυτή την ανάρτηση να δημοσιοποιήσω την απόσυρση της υποψηφιότητας μου για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου αλλά και διαγραφή μου από μέλος του Κίνηματος Αλληλεγγύης.

Σε μια εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν όλα τα μέλη ανεξαιρέτως και σε καμμία περίπτωση δεν αποκλείονται τα ιδρυτικά μέλη τα οποία αυτά είναι που συνειδητά υπέγραψαν επωνύμως με αριθμό ταυτότητας την ίδρυση του Κινήματος πριν την προσχώρηση του πρώην Ευρωπαικού Κόμματος στο Κίνημα.

Είναι αντιδημοκρατικό και προσβολή στους θεσμούς της Δημοκρατίας όταν δύο μέρες πριν από τις εκλογές και μετά την λήξη της προθεσμίας εγγραφής μελών που θα είχαν το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, να λαμβάνεται απόφαση εξαίρεσης τους από τις εκλογές του Κινήματος. Η απόφαση αυτή εξυπηρετεί σκοπιμότητες και οι αρχές και οι αξίες μου δεν το επιτρέπουν να παραμείνω σε αυτό το Κίνημα υπό αυτές τις περιστάσεις.

Έχω ήδη κοινοποιήσει την πρόθεση μου την Εφορευτική Επιτροπή από το πρωί όπου και ήρθε εις γνώση μου το γεγονός αυτό, και ενημέρωσα επίσης όλα τα μέλη όπου προτείθεντω να με στηρίξουν όπως απέχουν.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X