ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απαντά σε καταγγελίες Καρεκλά η Αλληλεγγύη

Πλήρης διαφάνεια στην εκλογική διαδικασία απαντά η εφορευτική επιτροπή

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στις καταγγελίες του υποψηφίου για τη θέση αναπληρωτή προέδρου Κωνσταντίνου Καρεκλά για απαγόρευση ιδρυτικών μελών να ψηφίσουν απαντά η εφορευτική επιτροπή του Κινήματος Αλληλεγγύη αναφέροντας ότι έχουν τηρηθεί σχολαστικά και με πλήρη διαφάνεια οι κανονισμοί για την εκλογική διεργασία.

Αυτούσια η δήλωση της εφορευτικής επιτροπής:

Ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής που με εξουσιοδότηση του Παγκυπρίου Συνεδρίου του Κινήματος Αλληλεγγύη ανέλαβε τη διοργάνωση και διεξαγωγή των εκλογών της 19ης Μαρτίου 2017 για την ανάδειξη της ηγεσίας του Κινήματος για την επόμενη τετραετία δηλώνουμε τα κάτωθι:

1ον Έχουν τηρηθεί σχολαστικά και με πλήρη διαφάνεια όλοι οι κανονισμοί και διαδικασίες του Κινήματος Αλληλεγγύη που διέπουν τις εκλογές των κεντρικών κομματικών Αξιωματούχων.

2ον Η εφορευτική επιτροπή γνωστοποίησε όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας στα αρμόδια όργανα του Κινήματος, στους Υποψήφιους Αξιωματούχους και στα μέλη του Κινήματος Αλληλεγγύη.

3ον Η εφορευτική επιτροπή απέρριψε ομόφωνα την απαίτηση του Υποψηφίου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου κύριου Κωνσταντίνου Καρεκλά όπως ασκήσουν δικαίωμα ψήφου άτομα μη εγγεγραμμένα ως μέλη στους επίσημους καταλόγους των μελών του Κινήματος Αλληλεγγύη.

4ον Πάρα τη διαφωνία του κύριου Κωνσταντίνου Καρεκλά και την επιθυμία του για απόσυρση της υποψηφιότητας του μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας γύρω στις 12:15 μμ. οι εκλογές συνεχίστηκαν κανονικά και απρόσκοπτα και τα αποτελέσματα τους καταγράφηκαν επίσημα και με διαφάνεια σύμφωνα με τις υιοθετηθείσες ρυθμίσεις.

5ον Όλα τα έγγραφα των εκλογών της 19ης Μαρτίου 2017 φυλλάτονται σε ειδικό μέρος στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Δεν θεωρούμε σκόπιμο όπως επανέλθουμε επί του θέματος καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε γραπτή δήλωσή του το πρωί της Δευτέρας, ο υποψήφιος αναπληρωτής πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές της Αλληλεγγύης, Κωνσταντίνος Καρεκλάς, ανακοίνωσε την απόφασή του να διαγραφεί από το κόμμα καταγγέλλοντας την απαγόρευση ιδρυτικών μελών του Κινήματος να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση