ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σερντάρ Ντενκτάς: “Υπηκοότητες” σε όλους όσοι δικαιούνται

Ισχυρίστηκε ότι οι καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ θα πρέπει να αλλάξουν

ΚΥΠΕ

Θα συνεχίσουν να δίνουν “υπηκοότητες” σε οποιονδήποτε έχει το δικαίωμα να την πάρει, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Γενί Ντουζέν, ο “αναπληρωτής πρωθυπουργός” και “υπουργός δημοσιονομικών”, Σερντάρ Ντενκτάς.

«Ας μην περιμένει κανείς ότι θα σταματήσει γιατί μπορεί να θυμώσει ο Αναστασιάδης», πρόσθεσε ο κ. Ντενκτάς, υποστηρίζοντας ότι στο Κυπριακό δεν μπορεί να βρεθεί λύση ενόσω η μία από τις δύο πλευρές – εννοώντας την ε/κ – λέει “είμαι ο ιδιοκτήτης των πάντων στο νησί” και λειτουργεί σαν να το εγκρίνει αυτό ολόκληρος ο κόσμος.

Κατά τον Σερντάρ Ντενκτάς δεν υπάρχει νόημα να πιέζουμε άλλο τα πράγματα. Εάν ο “λαός” σε ένα δημοψήφισμα εγκρίνει τη μη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τότε θα πρέπει να γλυτώσουμε από αυτή την κατάσταση αβεβαιότητας, δήλωσε ο κ. Ντενκτάς, αναφερόμενος στην πρότασή του για δημοψήφισμα για να πει ο κόσμος εάν θέλει συνέχιση ή όχι των διαπραγματεύσεων.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ θα πρέπει να αλλάξουν για να μπορέσει να υπάρξει ένα αποτέλεσμα στο Κυπριακό.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο “πρόωρων εκλογών” στα κατεχόμενα, ο εταίρος της συγκυβέρνησης είπε ότι δεν πρόκειται να γίνουν “εκλογές” πριν τον Απρίλιο του 2018.

Οι Τ/κ Αμμοχωστιανοί θέλουν άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας άμεσα, γράφει η Χαβαντίς

Έτοιμος ο δρόμος για το οδόφραγμα της Δερύνειας, γράφει σήμερα η Χαβαντίς, που δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία, προσθέτοντας ότι απομένουν εργασίες υποδομής, όπως ο χώρος όπου θα κάθονται οι “αστυνομικοί” και η πρόσληψη προσωπικού που θα χρειαστεί.

Ενώ όμως πολιτικοί παράγοντες στα κατεχόμενα επιθυμούν την ταυτόχρονη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου, τοπικοί παράγοντες στην Αμμόχωστο διατυπώνουν αντιρρήσεις και δηλώνουν στη Χαβαντίς ότι θέλουν να προλάβουν την φετινή τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα για το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας χρειάζονται 5 μήνες ενώ για εκείνο στο Απλίκι 8.

Εκπρόσωποι τοπικών κινήσεων και οργανώσεων, οι Σερντάρ Ατάι και Οκάν Νταγλί δήλωσαν ότι θα πρέπει επίσης να γίνει η τοποθέτηση συρματοπλέγματος εκατέρωθεν του δρόμου, η μεταφορά τηλεφωνικής γραμμής και ηλεκτρισμού στο σημείο διέλευσης που θα βρίσκονται οι “αστυνομικοί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση