ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το παράδειγμα του Χίτλερ δείχνει ο κύκλος του Νταβούτογλου

Προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις των νέων κινήσεων του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος

Το σχέδιο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για το νέο πολίτευμα της χώρας θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία σε περιπέτειες παρόμοιες με αυτές στις οποίες παρέσυρε την Γερμανία την δεκαετία του 1930 το καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ.

Την παραπάνω πεποίθηση μοιράζεται με την τουρκική κοινωνία ο κύκλος του τέως Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας στον τουρκικό τύπο, άτομα από τον κύκλο του κ. Νταβούτογλου προειδοποιούν για τις επιπτώσεις των νέων κινήσεων του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, τις οποίες καλείται να λάβει υπόψη του οι τουρκικός λαός. Η νέα εξέλιξη έρχεται σε μια στιγμή που ο κ. Νταβούτογλου μαζί με τον τέως Πρόεδρο της Τουρκίας, Αμντουλλάχ Γκιουλ αρνούνται να συμμετάσχουν σε δείπνο που διοργανώνει η Πρωθυπουργία για τους ίδιους και τους πρώην υπουργούς του ΑΚΡ.

Η είδηση κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, με πολλούς αναλυτές να κάνουν λόγο για ρήγμα στις τάξεις της κυβέρνησης μόλις λίγες εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα.

Εν τω μεταξύ, ιδρυτικό στέλεχος του ΑΚΡ, ο Ε. Γιαλτσίνμπαγιρ ανακοινώνει στον τουρκικό τύπο ότι ο κ. Γκιουλ καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη του ΑΚΡ δεν υποστηρίζουν την νέα πρόταση του κόμματος για την συνταγματική αναθεώρηση.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση