ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τα ''σπάει'' στο NYSE

Η επίσκεψη Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 21:55 (ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κτύπησε το καμπανάκι που σήμανε το κλείσιμο της Wall Street.

Η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως "Ημέρα της Κύπρου" στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, γι'αυτό και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε να κτυπήσει το καμπανάκι για τη λήξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου.

Ένα απρόοπτο περιστατικό όμως, σημάδεψε αυτή την ιστορική στιγμή. Καθώς ο Πρόεδρος χτύπησε το ξύλινο σφυρί για να σημάνει τη λήξη, το σφυρί έσπασε. Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο Πρόεδρος απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έσπασε το σφυρί κατά τη λήξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου. Πέρυσι, ο Patrick Reed, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες γκολφ, έσπασε και αυτός το σφυρί.

Η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, όπως ανέφερε και ο ίδιος, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο αφού σκοπό έχει η ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές την ίδια ώρα που προσβλέπουν και κοιτάζουν την Κύπρο ως δυνητικό επενδυτικό προορισμό, δίνει το παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σημαίνοντας το καμπανάκι της λήξης της χθεσινής συνεδρίασης.

Είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για την χώρα και για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, δίνοντας παράλληλα το σήμα ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μια πορεία ανάκαμψης και αναδιάρθρωσης της οικονομίας.

Σημειώνεται δε, ότι το χρηματιστήριο έκλεισε στη μεγαλύτερη πτώση της χρονιάς, συγκεκριμένα 268 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ την Πέμπτη θα δει τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση