ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα τέλη Μαρτίου η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Ρόλο στο να αλλάξει γνώμη ο Ακιντζί έπαιξε και η παρέμβαση του Ν.Τορναρίτη στην έντυπη Κ

Η τουρκοκυπριακή ηγεσία εκφράζει την ικανοποίηση της απέναντι στα βήματα που πραγματοποιεί η ελληνοκυπριακή πλευρά για την «διόρθωση» του λάθους σχετικά με τον «εορτασμό» της επετείου του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία της Κύπρου.

Με σχετικό ανακοινωθέν που φέρει την υπογραφή του Εκπρόσωπου Τύπου, Μπαρίς Μπουρτζού, η τ/κ ηγεσία χαιρετίζει τις νέες πρωτοβουλίες και ανακοινώνει την απόφαση του Μουσταφά Ακιντζί για συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στα τέλη του Μαρτίου.

Στο ανακοινωθέν, η τ/κ ηγεσία εκφράζει την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι με την κάθε νέα ημέρα, στην ε/κ πλευρά πληθαίνουν οι φωνές που διαφωνούν για την απόφαση σχετικά με το ενωτικό δημοψήφισμα.

Η τ/κ ηγεσία επεσήμανε πως ρόλο στην τοποθέτησή του έπαιξε και η πρόσφατη τοποθέτηση του Νίκου Τορναρίτη στην έντυπη Καθημερινή της προηγούμενης βδομάδας στην οποία επεσήμανε οτι αν γύριζε τον χρόνο ο ΔΗΣΥ θα καταψήφιζε την πρόταση νόμου. Τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα, ο κ. Ακιντζί συναντήθηκε με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Άνδρου Κυπριανού. Υπό την σκιά αυτών των συναντήσεων, η τ/κ ηγεσία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην «διόρθωση» του λάθους.

Η τ/κ πλευρά χαιρετίζει την χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Από τώρα και στο εξής, αναμένει τα τελικά βήματα της ολομέλειας της Βουλής.

Μέσα στα πλαίσια του νέου θετικού κλίματος, ο κ. Ακιντζί ενημέρωσε τον Εσπέν Μπαρθ Άϊντε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί σε ένα κοινωνικού περιεχομένου εκδήλωση τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στα τέλη του Μαρτίου.

Η τ/κ πλευρά δηλώνει ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν σχετίζονται με το τουρκικό δημοψηφίσμα. Εφόσον υπάρχει επιθυμία οι συνομιλίες μπορούν να ξεκινήσουν πριν το δημοψήφισμα από το σημείο που διακόπηκαν.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση