ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με Μπαμπινιώτη απαντά ο Ελεγκτής στον Χάσικο

Μετά τις αναφορές ΥΠΕΣ για τα περί ψύχωσης του Γενικού Ελγκτή μαζί του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά τις αναφορές Σωκράτη Χάσικου για τα περί ψύχωσης του Γενικού Ελεγκτή μαζί του, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε με ανακοίνωση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με χαρακτηριστικές μάλιστα αναφορές για την ετυμολογία της λέξης ψύχωση, ανατρέχοντας στο λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή

Με χθεσινή Έκθεση της η Ελεγκτική Υπηρεσία κατέγραψε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ενοικίαση κτηρίου, για τη στέγαση των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, στο Κτήριο Alpha Business Centre, στην οδό Πινδάρου 27, στη Λευκωσία. Η Έκθεση καταλήγει με το εξής συμπέρασμα:

• για την περίοδο μέχρι την 31.12.2015 δεν εφαρμόστηκε η πολιτική μείωσης των ενοικίων όπως ορθά είχε αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14.12.2011, ενώ μάλιστα το Τμήμα Κτηματολογίου είχε επισημάνει ότι το ενοίκιο ήταν πολύ ψηλό,
• για την περίοδο μετά την 1.1.2016, όταν έγινε η πρώτη επέκταση και ακολούθως όταν προκηρύχθηκε διαγωνισμός (για την περίοδο μετά την 1.1.2017), δεν τηρήθηκαν οι αρχές διαφάνειας και χρηστής διοίκησης και δεν διασφαλίστηκε το δημόσιο συμφέρον.

Καταλήξαμε με την εισήγηση ότι η προταθείσα από το ΤΠΑ υπογραφή νέας σύμβασης δεν πρέπει να εγκριθεί από τον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κυβερνητικών Υπηρεσιών, αλλά να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός στη βάση των πιο πάνω παρατηρήσεων μας, με στόχο να εξευρεθεί κτήριο με καλύτερο συνδυασμό ποιότητας/τιμής.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γενικός Ελεγκτής κατά τρόπο ψυχωτικό, ψυχωτικής συμπεριφοράς, έχει στοχοποιήσει ουσιαστικά τον Υπουργό Εσωτερικών».

Οι πολίτες θα έχουν καλύτερη εικόνα για τη στάση του Υπουργού έναντι του Γενικού Ελεγκτή αν ανατρέξουν σε κάποιο λεξικό, όπως το λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη, στο οποίο εξηγείται ότι:
Ψύχωση – 1. Ιατρ. ψυχική νόσος που εκδηλώνεται με δημιουργία ψευδαισθήσεων και παραληρηματικών ιδεών, καθώς και με σοβαρή ανεπάρκεια κρίσεως και αντιλήψεως, ειδικότερα ως προς την αντίληψη της πραγματικότητας, την επικοινωνία με τους άλλους και την κρισιμότητα της κατάστασης του ίδιου του πάσχοντος: μανιοκαταθλιπτική / οργανική /παιδική / συλλογική / γεροντική / χρόνια / διαλείπουσα ψύχωση 2. Μεταφορικά: η ιδιαίτερη ροπή (προς κάτι): έχει ψύχωση με τα μαθηματικά / με τα ηλεκτρονικά / με το ποδόσφαιρο ΣΥΝ. πάθος, λατρεία, τρέλα - ψυχωτικός

Δεν έχουμε άλλα σχόλια. Άλλωστε οι πολίτες έχουν κρίση. Επιβεβαιώνεται όμως η αναφορά του Γενικού Ελεγκτή, σε πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση του Οργανισμού το Oxygono, σε συνεργασία με την Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, για το επίπεδο ηθικής δεοντολογίας. Εν πάση περιπτώσει, η συμπεριφορά των Υπουργών κρίνεται από τους πολίτες και ελέγχεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X