ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Λεωφόρος Τσερίου ενώπιον Χάρη, Χάσικου και Δημητριάδη

Στις 27 Μαρτίου η σύσκεψη των τριών Υπουργών για την ανάπλαση της λεωφόρου

ΚΥΠΕ

Το θέμα της ανάπλασης της Λεωφόρου Τσερίου θα τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για τις 27 Μαρτίου ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Στην σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και εκπρόσωποι των αρμοδίων τμημάτων του κράτους, των Δημοσίων Έργων και του Τμήματος Πολεοδομίας.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου χαιρέτισε το γεγονός ότι παρόντες στη σύσκεψη θα είναι τρεις Υπουργοί της Κυβέρνησης, κάτι που δείχνει, όπως τόνισε, τη βούληση του κράτους να επιλύσει το πρόβλημα.

Σημείωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου είχε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για να συζητηθεί το θέμα της Τσερίου γιατί θέλει να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

“Προσερχόμαστε στο διάλογο ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί μια λύση”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός της Λεωφόρου Τσερίου όπως αυτός έχει προταθεί από τα αρμόδια τμήματα του κράτους "δεν μας ικανοποιεί".

Ανέφερε ότι ο σχεδιασμός όπως έχει προταθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας προβλέπει την κατασκευή ενός δρόμου 2,8 χιλιομέτρων με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας (δύο λωρίδες κυκλοφορίας να κατεβαίνουν και μία λωρίδα να ανεβαίνει την Τσερίου) και κτιστή νησίδα.

Σημείωσε ότι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες ζητούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας που να είναι πλατύτερες, με πλατιά πεζοδρόμια και να τοποθετηθεί νησίδα όπου χρειάζεται.

“Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής και θέλουμε στο σχεδιασμό να ληφθούν υπόψη αυτές οι ανησυχίες”, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχαραλάμπους, προσθέτοντας πως "προτείνουμε μια πιο ήπια και ανθρωποκεντρική προσέγγιση με πιο πλατιά πεζοδρόμια, περισσότερους χώρους στάθμευσης, εύκολη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Στροβόλου τόνισε την ανάγκη να γίνουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X