ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιωνάς: Θα αποδοθούν ευθύνες για την απόδραση από τις Κεντρικές

Διατάχθηκε η διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας

ΚΥΠΕ

Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε συγκάλυψη και οποιοιδήποτε ευθύνονται θα διωχθούν είτε ποινικά είτε πειθαρχικά ανάλογα με τις ευθύνες που θα τους καταλογιστούν, τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως αναφορικά με την απόδραση κρατουμένων από τις Κεντρικές Φυλακές στις 22 Μαρτίου.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι αμέσως μετά το περιστατικό, και συγκεκριμένα χτες, διατάχθηκε η διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας και διορίστηκε για το σκοπό αυτό Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου καθώς επίσης τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο, ως αρμόδια Αρχή, ο έκτακτος δεσμοφύλακας.

Προστίθεται ότι σήμερα η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, μετά από αίτημα του Υπουργείου και ως αρμόδια αρχή, έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους άλλους δύο δεσμοφύλακες, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση και εναντίον τους έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα.

Επίσης, μετά από ενημέρωση του Αρχηγού Αστυνομίας, ο τελευταίος έχει ορίσει ομάδα ανακριτών από το ΤΑΕ Αρχηγείου, με επικεφαλής ανώτερο αστυνόμο για να διερευνήσει τις οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι οι οποιεσδήποτε ευθύνες που θα προκύψουν με βάση τις πιο πάνω έρευνες ή ανακρίσεις θα καταλογιστούν και αποδοθούν εναντίον οποιοδήποτε μέλους του προσωπικού των Φυλακών και θα ληφθούν τα απαραίτητα πειθαρχικά ή δικαστικά μέτρα.

«Τα ερωτήματα και οι ευθύνες είναι αρκετά σοβαρές και θα απαντηθούν πλήρως από τις έρευνες που έχουν διαταχθεί και σας διαβεβαιώνω ότι, στα πλαίσια της πολιτικής μας για μηδενική ανοχή, όχι μόνο δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε συγκάλυψη, αλλά οποιοιδήποτε ευθύνονται θα διωχθούν είτε ποινικά είτε πειθαρχικά ανάλογα με τις ευθύνες που θα τους καταλογιστούν» τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X