ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στρίβειν διά της συνάντησης με Λιλλήκα ο Νικόλας

Σε γραπτή επιστολή του αφήνει ανοικτό το αν θα ξανασυναντηθούν τα δύο μέρη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στο περίμενε φαίνεται να έχει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος τον Γιώργο Λιλλήκα για το αν και πότε θα συναντηθούν με στόχο τη συζήτηση για συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Σε απάντηση της επιστολής που απέστειλε ο κ. Λιλλήκας σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου την περασμένη Πέμπτη ζητώντας επίσημες επαφές το συντομότερο, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθυμίζει τον κ. Λιλλήκα πως το ΔΗΚΟ ήδη πραγματοποίησε συναντήσεις με όλα τα κόμματα του χώρου -συμπεριλαμβανομένης και της Συμμαχίας- ενώ αναμένεται συνάντηση σύντομα και με το Κίνημα Οικολόγων.

Επιφυλάσσεται για νέα συνάντηση

«Μετά την ολοκλήρωση αυτών των συναντήσεων θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέων επαφών» επισημαίνεται στην επιστολή του κ. Παπαδόπουλου αφήνοντας έτσι ανοικτό το κατά πόσο θα συναντήσει εκ νέου τον κ. Λιλλήκα. Στην επιστολή ο κ.Παπαδόπουλος καταλήγει μάλιστα με το οτι πεποίθηση του ΔΗΚΟ είναι η συνεργασία του Ενδιάμεσου για απαλλαγή από την «αποτυχημένη» πολιτική των ηγεσιών ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ.

Το μήνυμα διαβάστηκε αλλά...

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη γραπτή επιστολή του ο κ. Λιλλήκας υπενθύμιζε το 2012 τις πολύμηνες προσπάθειες που οδήγησαν στην αποτυχία του χώρου να στηρίξει μια κοινή υποψηφιότητα για τις προεδρικές. Ζήτησε, αν υπάρχει ειλικρινής διάλογος, να καθοριστούν σύντομα είτε χωριστές είτε κοινές συναντήσεις των πέντε. Της επιστολής βέβαια προηγήθηκε γραπτό μήνυμα που απέστειλε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς του χώρου στο οποίο και δεν απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ενοχλημένη η Συμμαχία

Τόσο το αναπάντητο τηλεφωνικό μήνυμα όσο και το ύφος της απαντητικής επιστολής του κ Παπαδόπουλου προκάλεσε την ενόχληση της Συμμαχίας Πολιτών αφήνοντας αιχμές οτι ο ΔΗΚΟικός πρόεδρος ακολουθεί τη δική του ατζέντα. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές οι μέχρι τώρα συναντήσεις αποτελούσαν στην ουσία πρωτοβουλία του κ. Λιλλήκα. Σημειώνουν πως ο ίδιος ανέλαβε και νέα πρωτοβουλία για επαφές ούτως ώστε να αποφευχθεί μία πολύμηνη αντιπαραγωγική διαδικασία που ενδεχομένως να οδηγήσει σε αποτυχία, χωρίς ωστόσο να τύχει θετικής ανταπόκρισης από τον κ. Παπαδόπουλο.

Πάντως, από πλευράς του ΔΗΚΟ διαψεύδουν τα περί άρνησης συναντησης, επισημαίνοντας οτι με τη Συμμαχία «καναμε τη πρωτη μας συναντηση πριν δουμε καν κανενα αλλο και αφου ολοκληρωσουμε τις επαφες με ολους για λογους ουσιας, αρχης και διαδικασιας να αξιολογησουμε πως προχωρουμε» αναφέρουν. Το ΔΗΚΟ υπογραμμίζει πως στόχος του κόμματος εξακολουθεί να είναι η συνεργασία όλων των δυνάμεων του Ενδιάμεσου με στόχο μια κοινή υποψηφιότητα και γι' αυτό πραγματοποιεί ήδη επαφές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση