ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερτουγρούλογλου:Δεν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για διάλογο

Να ζητήσει συγνώμη η Ε/κ πλευρά να αποδεχθεί τον Τ/κ λαό ως ένας ίσος εταίρος

ΚΥΠΕ

Την πεποίθηση ότι δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν πρόκειται να δημιουργηθούν όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά, που πρόσβαλε τον τ/κ “λαό” - κατά την έκφρασή του –, δεν ζητήσει συγνώμη και δεν αποδεχθεί ότι είναι ένας ίσος εταίρος, εξέφρασε ο “υπουργός εξωτερικών”, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου συμμετείχε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα όπου σχολίασε την προοπτική επανέναρξης του διαλόγου.

Δεν είναι ερωτευμένος με την ιδέα “να μην γυρίσουμε στο τραπέζι” είπε, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί σωστό ο Τ/κ ηγέτης να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις “σαν να μην έγινε τίποτα”. “Να κάνουμε διαπραγματεύσεις αλλά αν υπάρχει περιθώριο να επιτύχουν. Εάν δεν θέλουμε πάλι να χάνουμε το χρόνο μας, οι διαπραγματεύσεις από δω και στο εξής θα πρέπει να γίνονται μεταξύ δύο κρατών”.

Ο “υπεξ” υπενθύμισε τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι “η μειονότητα δεν μπορεί να εξισώνεται με την πλειοψηφία”, όπως είπε, λέγοντας ότι αυτή πρέπει να μην διαλάθει της προσοχής. Υποστήριξε ότι η δήλωση (του κ. Ακιντζί) “να εγκαταλειφθεί η απόφαση για την ένωση και επιστρέφουμε στο τραπέζι”, είναι λάθος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση