ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Ακιντζί αναμένει την ολοκληρωτική ακύρωση της απόφασης για «ένωση»

Νέα δήλωση του Μπαρίς Μπουρτζιού

Η τουρκοκυπριακή ηγεσία αναμένει την τελική ακύρωση της απόφασης της Βουλής Αντιπροσώπων για τον «εορτασμό« του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία. Αυτό υπογραμμίζεται σε νέα δήλωση της «Προεδρίας» που φέρει την υπογραφή του Μπαρίς Μπουρτζού. 

Στο νέο ανακοινωθέν, η τ/κ ηγεσία υπενθυμίζει το γεγονός ότι έχει μεταβιβάσει στον Έσπεν Μπαρθ Άϊντε το μήνυμα ότι είναι έτοιμη να συναντήσει τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε μια κοινωνικού περιεχομένου εκδήλωση σε περίπτωση που περνούσε η σχετική τροπολογία από την Επιτροπή Παιδείας.

Η τ/κ πλευρά πρότεινε τις ημερομηνίες 30, 31 Μαρτίου και 2 Απριλίου για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης. Τελικά, μετά την σχετική απόφαση της Επιτροπής Παιδείας με την υποστήριξη των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έκλεισε η ημερομηνία της 2ας Απριλίου.

Στην συνέχεια, η τ/κ πλευρά τονίζει τα εξής: «Η επανέναρξη των συνομιλιών δε, θα είναι εφικτή σε περίπτωση που, όπως έχει τονίσει με επιμονή ο «Πρόεδρος» μας, η ε/κ βουλή και διοίκηση λάβει την απόφαση και τα μέτρα με τα οποία θα ακυρωθεί η απόφαση περί εορτασμού του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 στα σχολεία».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση