ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κασουλίδης: Δεν τα βλέπω εύκολα τα πράγματα

Κρίσιμο το δείπνο της Κυριακής διαμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη θέση ότι με δυσκολία θα γίνει η επιστροφή στις συγκλίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης εν όψει του δείπνου των δύο ηγετών που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή. «Δεν τα βλέπω εύκολα τα πράγματα, τα βλέπω δύσκολα, ωστόσο θα πρέπει να δούμε με ψυχραιμία πως θα μας έρθουν», ανέφερε.

Υπήρξε πολύ στρίμωγμα του Μουσταφά Ακιντζί, σημείωσε ο ΥΠΕΞ, ωστόσο υπέδειξε ότι «η δική μας πλευρά έχει και αυτή τα προβλήματα της, έχει το λαό της και τα όρια της». Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν ζητήματα σημαντικά και λιγότερο σημαντικά και θα πρέπει με ψυχραιμία και υπομονή να δούμε αυτό που έχει σημασία.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι πρόθεση της ε/κ πλευράς είναι να παραμείνει κολλημένη, κατά την έκφραση του, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τους επόμενους μήνες, κακίζοντας παράλληλα την στάση της τ/κ πλευράς για την διακοπή του διαλόγου.

Το δεδομένο, ανέφερε, είναι ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν σε ένα κοινωνικής φύσεως δείπνο και εκεί θα έχουν την ευκαιρία να εξηγηθούν ανοιχτά και ειλικρινά και από το αποτέλεσμα θα εξαρτηθούν τα υπόλοιπα.

Η απόφαση για το ενωτικό ήταν λάθος ανεξαρτήτως συνομιλιών

Η απόφαση της βουλής που έπεσε στην παγίδα της τροπολογίας του ΕΛΑΜ ήταν λάθος, ανεξαρτήτως Ακιντζί, συνομιλιών και τ/κ παράγοντα, ήταν λάθος, ανέφερε σε έντονο ύφος ο Υπουργός Εξωτερικών.

Επισήμανε δε ότι η «δεν μπορεί η Βουλή καθοδηγούμενη από το ΕΛΑΜ να αποφασίζει τι και πότε θα διδαχτούν κάτι τα παιδιά μας». Συνεχάρη δε τις πρωτοβουλίες Αβέρωφ και Άντρου Κυπριανού προς διόρθωση του λάθους, ωστόσο από εκεί και πέρα, σημείωσε, η συμπεριφορά του ΑΚιντζί είναι α τή που θα αφήσει να διορθωθεί το λάθος.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι λέει ο Ακιντζί»

Ωστόσο ο κ. Κασουλίδης κατέστησε σαφές ότι το δημοψήφισμα χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα από πλευράς του κ. Ακιντζί ώστε να αποχωρήσει, καθώς τα πράγματα δεν προχωρούσαν. Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σκληρύνει η θέση της άλλης πλευράς και ανεξαρτήτως τους δημοψηφίσματος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι λέει ο τ/κ ηγέτης όταν από τη μια λέει ότι αναζητεί ΜΟΕ και από την άλλη ότι ο Απρίλης και ο Μάης είναι καθοριστικός.

«Ας αφήσουμε τους ηγέτες να κάτσουν με νηφαλιότητα, ο Πρόεδρος έχει τη διάθεση να εξηγηθεί, ν αμιλήσουν ειλικρινά και το τι θα ακολουθήσει θα το δούμε και θα το συζητήσουμε», ανέφερε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση