ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:39
 

Αντιπαραθέσεις βουλευτών ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για τις τ/κ περιουσίες

Ο κ. Κουλλάς αρνήθηκε να παραστεί στη συζήτηση για αύξηση ενοικίων στις τ/κ κατοικίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αντεγκλήσεις Βουλευτών ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ στο θέμα της διαχείρισης των τ/κ περιουσιών, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά να δηλώνει ότι η διαχείριση των τ/κ περιουσιών γίνεται με την επίκληση ενός σχεδίου το οποίο παρά το αίτημα της Επιτροπής Προσφύγων να κατατεθεί ενώπιον της δεν κατατίθεται και τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ονούφριο Κουλλά να δηλώνει ότι αρνείται να παραστεί σε άλλη συζήτηση με θέμα την αύξηση των ενοικίων στις τ/κ κατοικίες που χρησιμοποιούνται ως εξοχικές κατοικίες.

Σε δηλώσεις μετά τη συζήτηση επί της εν γένει διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, που διεξήχθη την Τρίτη, η Πρόεδρος της Επιτροπής διευκρίνισε ότι η συζήτηση δεν αφορούσε ειδικά τα ενοίκια για τις τ/κ κατοικίες που χρησιμοποιούνται ως εξοχικές, αλλά γενικά τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών.

Είπε πως για τρίτη συνεδρία η Επιτροπή ανέμενε να κατατεθεί ενώπιον της η μελέτη στην οποία γίνεται επίκληση για τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών.

Αφού ανέφερε ότι ούτε η ΠΕΠ έτυχε και γνωρίζει το περιεχόμενο της μελέτης και από ότι φάνηκε ούτε ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών γνωρίζει τι αυτή διαλαμβάνει.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πρόσφυγες πολλών ταχυτήτων» ανέφερε προσθέτοντας ότι «βάλαμε επανειλημμένες συνεδρίες, είναι η τρίτη προθεσμία που δώσαμε και αναμέναμε να κατατεθεί η μελέτη και τα στοιχεία» είπε η κ. Κουκουμά.

Πρόσθεσε ότι «αυτό που βιώνουν αυτοί που διαμένουν σε τ/κ κατοικίες, οι κατέχοντες επαγγελματικά υποστατικά και γεωργικούς κλήρους είναι πίκρα σε βαθμό που κάποιοι οδηγούνται σε πράξεις που επηρεάζουν τη σωματική του ακεραιότητα».

«Ζητούμε ξανά και θέλουμε το συντομότερο ενημέρωση», είπε προσθέτοντας ότι ενόψει εκλογών γίνεται αναδιανομή των κλήρων και οι πρόσφυγες νιώθουν να τους ξεριζώνουν ξανά την ώρα που ο καθένας προσπαθεί να λύσει το στεγαστικό του πρόβλημα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς χαρακτήρισε προκλητική και απαράδεκτη την εμμονή, όπως ανέφερε της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ και της ίδιας της Προέδρου της Επιτροπής να συνεχίζει να συζητά τις αυξήσεις ενοικίων στις τουρκοκυπριακές κατοικίες που χρησιμοποιούνται για εξοχικές κατοικίες.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει σκοπιμότητα από τους Βουλευτές του ΑΚΕΛ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δέχονται πιέσεις από μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι, κάνουν χρήση αυτών των κατοικιών ως εξοχικών, οι μισοί εκ των οποίων δεν είναι πρόσφυγες και όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν οικογένειες προσφύγων και νεαρά ζευγάρια που δεν έχουν κύρια κατοικία.

Ο κ. Κουλλάς συνεχίζοντας είπε πως για την αύξηση των ενοικίων για τις εξοχικές αυτές κατοικίες υπήρξαν υποδείξεις τόσο από τον Γενικό Ελεγκτή, όσο και από τον Γενικό Εισαγγελέα. Διευκρίνισε επίσης ότι όλος αυτός ο θόρυβος γίνεται για αυξήσεις 20 με 30 ευρώ το μήνα, παρατηρώντας ότι οι χρήστες των εξοχικών κατοικιών τις κατείχαν για χρόνια έναντι ενοικίου 10 ευρώ και αυξήθηκαν σε 30 ευρώ με μέγιστο ποσό ενοικίου τα 50 ευρώ.

Ο κ. Κουλλάς είπε ακόμα ότι τα λιγοστά χρήματα που θα πάρει το κράτος επιπλέον θα χρησιμοποιηθούν για να επισκευαστούν άλλες τ/κ κατοικίες, οι οποίες είναι σε άσχημη κατάσταση.

Ο κ. Κουλλάς είπε τέλος πως σαν μέλος της Επιτροπής Προσφύγων είναι η τελευταία φορά που λαμβάνει μέρος σε αυτή τη συζήτηση

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κουλλά, είπε πως οι κάτοχοι εξοχικών τ/κ κατοικιών είχαν διαμαρτυρηθεί επειδή εκτιμούσαν ότι ήταν άδικο να προβλέπεται 7% αύξηση ενοικίου το χρόνο και πρόσθεσε ότι το έχουν παραδεχθεί και έχουν αποσύρει αυτό το ποσοστό αύξησης.

Είπε πως η ενοικίαση των τ/κ εξοχικών κατοικιών έγινε με δημόσια πρόσκληση και αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξοδέψει πάνω από 60 εκ. σε επιδιορθώσεις και συντηρήσεις αυτών των κατοικιών και αφορούν κατοικίες, οι οποίες ήταν σε άσχημη κατάστασης.

Ανέφερε περαιτέρω ότι δόθηκε ως κίνητρο το πολύ χαμηλό ενοίκιο ώστε να ξοδέψουν σε συντήρηση και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατό είναι τόσο παράλογοι».

Ερωτηθείσα αν η απόφαση για αυξήσεις των ενοικίων λήφθηκε προ ετών, η κ. Κουκουμα είπε ότι δεν έχουμε ενημερωθεί από πότε αποφασίστηκε η αύξηση. Πρόσθεσε ότι η κάθε Κυβέρνηση λάμβανε τις δικές του αποφάσεις.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση