ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο ο Ειδικός Απεσταλμένος ΗΒ για το Κυπριακό

O Τζόναθαν Άλεν θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη την Τετάρτη και Πέμπτη

ΚΥΠΕ

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στη Λευκωσία ο Ειδικός Απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου για την Κύπρο Τζόναθαν Άλεν την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο οποίος θα έχει επαφές για το Κυπριακό.

«Ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Κύπρο του Ηνωμένου Βασιλείου Τζόναθαν Άλεν θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία στις 29 και 30 Μαρτίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, προστίθεται, ο κ. Άλεν, «θα έχει επαφές και με τις δύο πλευρές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινωνίας πολιτών και των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών το έργο των οποίων συμβάλλει σημαντικά στην επαναπροσέγγιση των κοινοτήτων στο νησί».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Άλεν ο Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ είπε ότι «το ΗΒ χαιρετίζει τη δέσμευση του κ. Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί για επανέναρξη συνομιλιών σε πολιτικό επίπεδο σύντομα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι δύο ηγέτες έχουν επιδείξει θάρρος και προσήλωση για να προχωρήσουν μέχρι σ` αυτό το σημείο στις διαπραγματεύσεις τους και έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο».

«Με συνεχιζόμενη δέσμευση και πολιτική βούληση από πλευράς των ηγετών, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια ιστορική συμφωνία είναι εφικτή», πρόσθεσε ο κ. Κιντ.

Ο κ. Άλεν έχει οριστεί ως ο Ειδικός Απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου για την Κύπρο από τη Διάσκεψη της Γενεύης, τον Ιανουάριο του 2017. Από το 1999 ως το 2002 υπηρέτησε ως Πολιτικός Λειτουργός / Λειτουργός Επικοινωνίας στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X