ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:03
 

Παμπορίδης: Αναμένω από τα κόμματα να πράξουν αυτό που τους αναλογεί

Υπεγράφη η συμφωνία για το λογισμικό για το ΓεΣΥ

Newsroom K

Μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη, τη συμφωνία για το λογισμικό του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στέλλοντας ταυτόχρονα μηνύματα προς τα κόμματα να κάνουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

«Μετά από 10 χρόνια προσπάθειας υπογράφτηκε τώρα η Συμφωνία για το Λογισμικό του ΓεΣΥ μεταξύ ΟΑΥ και NCR. Ξεκινήσαμε!», έγραψε στο Twitter ο κ. Παμπορίδης.

Σε άλλη ανάρτηση ο κ. Παμπορίδης πρόσθεσε: «Τέλος με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για ΓεΣΥ. Από σήμερα μιλούν μόνο οι πράξεις. Αναμένω από τα Κόμματα να κάνουν αυτό που τους αναλογεί».

Σταθερή στην εφαρμογή ενός βιώσιμου ΓΕΣΥ η ΠΑΣΥΚΙ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), σε σημερινή της ανακοίνωση, δηλώνει ότι παραμένει σταθερή και προσηλωμένη στον τελικό στόχο και όραμα που όλοι ενστερνίζονται αλλά και που όλοι διατυμπανίζουν, δηλαδή την εφαρμογή ενός βιώσιμου και καθολικού Γε.Σ.Υ..

Με αφορμή τη διαρροή του εγγράφου στον Τύπο που η ΠΑΣΥΚΙ υπέβαλε ως απάντηση στα σημεία που περιέχονται στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα θέματα υγείας προς τα Συνδικαλιστικά Κινήματα, η Συντεχνία των Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει ότι αυτό “ομοιάζει με ένα επικοινωνιακό παιγνίδι που σκοπό έχει να τορπιλίσει την όλη διαδικασία αλλά επίσης έντεχνα να προχωρήσει σε μετάθεση ευθυνών”.

Σημειώνεται ότι “με πλήρη σεβασμό στα θέσμια και τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., με πνεύμα συναίνεσης και καλής θέλησης, συμμετείχε στις συσκέψεις που κλήθηκε. Με γνώμονα πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον και το όφελος των ασθενών και με μοναδική έγνοια την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας υγείας προς αυτούς, προβήκαμε σε εισηγήσεις που σκοπό έχουν την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των νοσηλευτηρίων και των συνθηκών εργασίας των κυβερνητικών ιατρών”.

Προ της εφαρμογής και υλοποίησης του Γε.Σ.Υ., σημειώνεται, υπάρχει όμως η αδήριτη ανάγκη να προηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης, ούτως ώστε, η επακόλουθη περίοδος της Διοικητικής και Οικονομικής Αυτονόμησης, να προετοιμάσει τα Κρατικά Δημόσια Νοσηλευτήρια να διαδραματίσουν το βαρυσήμαντο ρόλο που τους αποδίδουν σε περιβάλλον Γε.Σ.Υ., προς όφελος πρωτίστως του τελικού αποδέκτη των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, του Κυπριού πολίτη, του Κύπριου ασθενή.

Ο στόχος αυτός σίγουρα, αναφέρεται, δεν μπορεί να επιτευχθεί με επικοινωνιακές πρακτικές, αλλά στο τραπέζι του διαλόγου, όπως άλλωστε συμφωνήθηκε και κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δηλώνει ευθαρσώς και απερίφραστα ότι ουδέποτε απέρριψε στην ολότητά της την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά πάντοτε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης μετά από σοβαρή σκέψη και προβληματισμό, στο πλαίσιο πάντοτε του νενομισμένου διαλόγου και της διαβούλευσης βάσει του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε επί των προτάσεων του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, αναμένοντας την συνέχιση της και ολοκλήρωση της Διαπραγμάτευσης και του Διαλόγου”, προστίθεται.

Στις αβάσιμες κατηγορίες, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για τα επαγγελματικά συμφέροντα των κυβερνητικών ιατρών, “η απάντηση είναι φανερή και έκδηλη: οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων και κέντρων υγείας όπως και οι υπόλοιποι λειτουργοί υγείας έχουν επιδείξει και αποδείξει διαχρονικά και έμπρακτα μέσω της εργασίας και προσφοράς τους προς την κυπριακή κοινωνία, τον κάθε Κύπριο πολίτη, τον κάθε Κύπριο ασθενή, ποιος πραγματικά νοιάζεται για αυτόν”.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Συμφωνούν επί της αρχής, δεν τα βρίσκουν στο μενού της έρευνας για ΣΚΤ

«Προς τί τόσο ντόρος για έρευνα; Η απάντηση είναι απλή: Φταίει ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ!!! …ένεν Πρόδρομε ...»
Ai Em  |  09:44

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«Το ύφος «γκαίμπελς» δεν το αλλάζει με τίποτε!!! …όσο μαντάρα και αν τα κάνατε!! …ααα, ναι, φταίει ...»
Ai Em  |  09:39

«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει ο Κ. Μπαρμπαρούσης

«Δεν το σώζεις χρυσέ μου.... Δεν το σώζεις..... Είσαι σαν βρεγμένο γατί τώρα, πριν 2 μέρες όμως εξωτερίκευσες ...»
Ανώνυμος  |  21:51

Μέχρι τον Σεπτέμβρη η εθνική στρατηγική για το Τρόοδος

«"...ο κ. Παπαδούρης ανέλαβε και τα έξοδα εκπόνησης της στρατηγικής αλλά και τα έξοδα λειτουργίας του ...»
Ai Em  |  21:27

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση