ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Υπ.Εργασίας απορρίπτει επικρίσεις ΕΚΥΣΥ για το πασχαλινό επίδομα

Παραπλανεί ο κ. Σκαρπάρης αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας

ΚΥΠΕ

To Υπουργείο Εργασίας απορρίπτει τις επικρίσεις του ΓΓ της ΕΚΥΣΥ ΠΕΟ, Κώστα Σκαρπάρη, αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια στο πασχαλινό επίδομα, κάνοντας λόγο για ισχυρισμούς που παραμένουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Σε γραπτή απάντηση, που μεταδίδεται από το ΓΤΠ, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως «ο κ. Σκαρπάρης έχει επιλεκτική μνήμη και παραπλανεί, και αυτό γιατί βολεύεται να ξεχνά ότι τα εισοδηματικά κριτήρια για την παραχώρηση του Πασχαλινού Επιδόματος σε Χαμηλοσυνταξιούχους συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της Τρόικα τον Νοέμβριο 2012 και καθορίστηκαν με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο στο προσχέδιο του Μνημονίου Συναντίληψης, που συμφωνήθηκε από την τότε κυβέρνηση Χριστόφια με τους δανειστές».

Στα γεγονότα, αναφέρει το Υπουργείο, «δεν μπορεί να υπάρχει διαστρέβλωση με τη χρήση αοριστολογιών και ηχηρών συνθημάτων, ιδιαίτερα, δε, λαμβανομένου υπόψη ότι ο κ. Σκαρπάρης, ως Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ-ΠΕΟ, δεν εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων παρά μόνο εκφράζει τη θέση των συνταξιούχων της ΠΕΟ» και προσθέτει πως άλλες οργανώσεις συνταξιούχων, όπως η Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών, που εκπροσωπεί μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων, έχουν διαφωνήσει δημοσίως με τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Σκαρπάρης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τα πραγματικά δεδομένα διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του κ. Σκαρπάρη, αφού όχι μόνο δεν έχει μειωθεί καμία σύνταξη και κανένα επίδομα στους συνταξιούχους από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, αλλά τουναντίον το Υπουργικό Συμβούλιο, με απόφαση του ημερομηνίας 13/5/2016, παραχώρησε αύξηση στο επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων, από €150 μηνιαίως σε €170 μηνιαίως, για κάθε συνταξιούχο, επιπλέον της σύνταξης.

Επιπλέον αναφέρει πως με απόφαση της παρούσας Κυβέρνησης, από το 2016 τερματίστηκε με σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η πρακτική των προηγούμενων χρόνων που ήθελε να λαμβάνεται υπόψη ως εισόδημα το Πασχαλινό Επίδομα, με αποτέλεσμα συνταξιούχοι που δικαιούνταν τη μία χρονιά το επίδομα, να μην το δικαιούνται την επόμενη.

Σημειώνει ακόμα ότι παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση που παρέλαβε αυτή η Κυβέρνηση, δεν μειώθηκε ούτε κατά ένα σεντ καμία σύνταξη του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διασφαλίζοντας το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων.

Η παρούσα Κυβέρνηση, προστίθεται, με σχετική Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, ανέτρεψε απόφαση της Κυβέρνησης Χριστόφια για μείωση του ορίου φτώχειας, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, βάσει της καθοριστικής αυτής Απόφασης, συνεχίζει να παρέχεται επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων σε όλους όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από €10.324 (αναπροσαρμοζόμενο βάσει της σύνθεσης του νοικοκυριού), την στιγμή που βάσει της φόρμουλας της προηγούμενης κυβέρνησης, το όριο αυτό θα ήταν για το 2016 στα €8.276.

«Είναι απορίας άξιον πού βρίσκονταν ο κ. Σκαρπάρης και η ΕΚΥΣΥ-ΠΕΟ όταν συνέβαιναν αυτά επί προηγούμενης διακυβέρνησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Βάσει των ανωτέρω πολιτικών που εφάρμοσε η παρούσα Κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις πρόνοιες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που αφορούν και στους συνταξιούχους, το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων όχι μόνο δεν πλήγηκε όπως ισχυρίζεται νυχθημερόν ο κ. Σκαρπάρης, αλλά διατηρήθηκε παρά την οικονομική κρίση», σημειώνεται.

Αναφέρεται δεν ότι βάσει των πρόσφατων στοιχείων που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία στις 28/1/2017, ενώ το 2012 το ποσοστό των συνταξιούχων που διαβιούσε κάτω από το όριο της φτώχειας ήταν 33,4% το ποσοστό αυτό για το 2015 είναι 20,8%.

«Όλα τα ανωτέρω είναι δημοσιευμένα στοιχεία τα οποία μπορούν να επιβεβαιωθούν από τον οποιονδήποτε, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της ΕΚΥΣΥ-ΠΕΟ που παραμένουν επανειλημμένως μετέωρα και στη σφαίρα της φαντασίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X