ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με Μαυρογιάννη και Ναμί συναντάται αύριο ο Έιντε

Οι δύο χωριστές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ενόψει του δείπνου των δύο ηγετών

ΚΥΠΕ

Χωριστές συναντήσεις θα έχει αύριο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τους διαπραγματευτές των δύο ηγετών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, ενόψει του δείπνου που θα παραθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στο δείπνο της Κυριακής που έχει καθοριστεί για τις 19:30, στο Λήδρα Πάλας, εκτός από τους δύο ηγέτες και τον κ. Έιντε, θα παρακαθήσουν οι δύο διαπραγματευτές και η Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Στο μεταξύ, σήμερα ο κ. Ειντε θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για επαφές, κατά τις οποίες συζητεί και το Κυπριακό.

Εξάλλου, ψες ο κ. Έιντε παρακάθησε σε δείπνο με τον ειδικό απεσταλμένο του βρετανικού ΥΠΕΞ Τζόναθαν Άλαν, ο οποίος ολοκληρώνει την εδώ επίσκεψή του. Σήμερα ο Βρετανός διπλωμάτης συναντήθηκε με τον κ. Ακιντζί, ενώ είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κ. Μαυρογιάννη.

Κύρια επιδίωξη του διεθνούς παράγοντα, στο δείπνο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι να υπάρξει μια ισχυρή δέσμευση από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων ότι πράγματι επιθυμούν να προχωρήσουν οι συνομιλίες και να υπάρξει πρόοδος προς την κατεύθυνση της λύσης.

«Θέλουμε να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι δύο ηγέτες», είπαν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές, αναφορικά με την παραπέρα πορεία των διαπραγματεύσεων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση