ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προετοιμασία και από Έιντε για το δείπνο

Δεν θα δει Αναστασιάδη-Ακιντζί αλλά τους διαπραγματευτές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά απο μακρά απουσία και ο ειδικός απεσταλμένος για το κυπριόκο Έσπεν Μπαρθ Έιντε επέστρεψε στην Κύπρο. Αναμένεται δε να αναλάβει πρωτοβουλίες ενόψει Κυριακής.

Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται συνάντηση με τους δύο ηγέτες, οι πληροφορίες όμως τον θέλουν να συναντάται με τους Μαυρογιάννη-Ναμί.

Στο βασικό μενού της Κυριακής δεν θα είναι τα ΜΟΕ, εφόσον από την πλευρά Ακιντζί τοποθετούνται ως αποφάσεις που πάρθηκαν αλλά δεν εκπληρώθηκαν όπως τόνισε και χθες ενώ εκ μέρους της αντιπολίτευσης και δη απο το ΑΚΕΛ διαφαίνεται και στο συγκεκριμένο ζήτημα η χρησιμότητα του να γίνει μια συζήτηση.

Αν και εφόσον πάντως αποφασιστεί την Κυριακή η επανέναρξη των συνομιλιών θα πρέπει να τονιστεί πως βασικό ρόλο θα έχει η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα και στην οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι δυο πλευρές.

Τα μηνύματα απο τη Μάλτα

Από το βήμα συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα η στάση της Τουρκίας, η οποία έχει σκληρύνει τις θέσεις της να αλλάξει μετά το δημοψήφισμα. Ο Πρόεδρος επανέλαβε την προσήλωση της ε/κ πλευράς στον διάλογο και την δέσμευση για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε δεσμευμένοι να βρούμε μια δίκαιη, βιώσιμη λύση που όλοι θα είναι κερδισμένοι, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων χωρίς να δημιουργεί νικητές ή να αφήνει ηττημένους».

Διαμήνυσε παράλληλα ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται κανενός είδους ασφάλεια και εγγυήσεις, «δεν χρειαζόμαστε ξένα στρατεύματα ούτε να γίνουμε προτεκτοράτο της οποιασδήποτε χώρας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X