ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλληλεγγύη: Ο ΥΠΑΜ θα έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτηση του

Μετά τις αναφορές αξιωματικών για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη μείωση της θητείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς κατηγόρησε οργίλως τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη ότι η απόφαση του για την μείωση της θητείας της Εθνικής Φρουράς έγινε με σαφείς πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες επισημάναμε αμέσως, και όχι για την βελτίωση του αξιόμαχου της δύναμης.

Δεν άκουσε τις απόψεις των ειδικών και δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις ανωτάτων αξιωματικών της ΕΦ. Για λόγους ευθιξίας ο Υπουργός θα έπρεπε ήδη να παραιτηθεί. Διότι έχει εμπλέξει το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς στις ευτελείς μικροκομματικές σκοπιμότητες του ΔΗΣΥ και κινήθηκε με καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους».

Αυτά αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύη, Στρατηγός ε.α. Ανδρέας Παπαπαύλου, και προσθέτει: «Δεν έχει κανείς δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρεται στην πιθανότητα θερμού επεισοδίου, την ίδια στιγμή που ο Υπουργός του καταγγέλλεται από τον Σύνδεσμο Αξιωματικών ότι μείωσε τη θητεία για πολιτικές σκοπιμότητες και απέτυχε στο επίσης ψηφοθηρικό πρόγραμμα του για την πρόσληψη μονίμων οπλιτών. Ο Πρόεδρος πρέπει να ζητήσει αμέσως την παραίτησή του και ακολούθως να αναλάβει ο ίδιος τις δικές του βαρύτατες ευθύνες για το χάλι στο οποίο έχει οδηγήσει την άμυνα της Κύπρου».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση