ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιτυχία στις Προεδρικές μέσω Ενδιάμεσου βλέπει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος επαφών του ΔΗΚΟ για τις προσεχείς εκλογές

Μακρά συνάντηση είχαν σήμερα το απόγευμα οι ηγεσίες του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με στόχο την επίτευξη συνεργασίας των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι στόχος είναι η αλλαγή της παρούσας διακυβέρνησης, η οποία έχει αποτύχει, ενώ ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων είπε ότι μόνο η συνεργασία των πέντε κομμάτων μπορεί να είναι αξιόπιστη και να καταθέσει ενώπιον της κοινωνίας και των πολιτών μια πρόταση ελπίδας για το μέλλον του τόπου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είχαν μια «ειλικρινή, εγκάρδια, χρήσιμη εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο και την υπόλοιπη ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καθότι μας ενώνουν κοινοί προβληματισμοί, κοινές ανησυχίες, αλλά και κοινές θέσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες αλλά και κοινές εκτιμήσεις για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού».

Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ αναγνωρίζει ότι το Κίνημα Οικολόγων, «εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του μέχρι σήμερα, και ο ίδιος ο Γιώργος Περδίκης προσωπικά, ιδιαίτερα, ασχολούνται και αναδεικνύουν θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν όλους πολύ περισσότερο».

Σημείωσε ότι επειδή το ΔΗΚΟ αναγνωρίζει την «εμπειρογνωμοσύνη των Οικολόγων σε ζητήματα οικολογίας, περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης, επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία μαζί τους».

Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ σήμερα ολοκλήρωσε τις επαφές στα πλαίσια της απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου του για τις διαβουλεύσεις για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Η Γραμματεία θα αξιολογήσει τα δεδομένα, είπε, και «θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Ο στόχος ο οποίος μας αφορά όμως, παραμένει, επιδιώκουμε την αλλαγή της παρούσας διακυβέρνησης η οποία πιστεύουμε ότι έχει αποτύχει, επιδιώκουμε την αλλαγή της Κύπρου μέσω των εκλογών προς το καλύτερο, επιδιώκουμε τη στήριξη της κοινωνίας, τη βελτίωση της οικονομίας, τη διεκδίκηση στο Κυπριακό. Και για να πετύχουμε όλους αυτούς τους στόχους, θεωρούμε ότι η μόνη οδός που μας προσφέρεται είναι η συνεργασία με τα πέντε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου».

Από την πλευρά του, ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και σήμερα, όπως και τον περασμένο Αύγουστο όταν είχε αποστείλει επιστολή στα υπόλοιπα τέσσερα κόμματα, «επιμένουμε ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία των πέντε κομμάτων του χώρου πέραν του ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, των δύο μεγάλων κομμάτων που έχουν την ίδια θέση ή ταυτόσημες θέσεις στο Κυπριακό, που έχουν τις ίδιες πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές απέναντι στην κοινωνία και στα προβλήματα του πολίτη, μόνο αυτή η συνεργασία των πέντε κομμάτων μπορεί να είναι αξιόπιστη και να καταθέσει ενώπιον της κοινωνίας και των πολιτών μια πρόταση ελπίδας για το μέλλον αυτού του τόπου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές».

Επιμένουμε, ανέφερε ο κ. Περδίκης, «σε αυτό το όραμα. Και επιδιώκουμε τη συνεργασία και των πέντε κομμάτων».

Κάναμε, συνέχισε, μια διεξοδική συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και την αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ και «πάνω σε αυτόν τον άξονα πώς τα πέντε κόμματα θα συνεργαστούν για να καταθέσουν μια αξιόπιστη, νικηφόρα πρόταση ελπίδας για τον κυπριακό λαό. Και σε αυτή τη συζήτηση είμαστε δεσμευμένοι και θα τη συνεχίσουμε μέχρι την επιτυχία που θα είναι μια επιτυχία για τον Κυπριακό λαό, για τον Κύπριο πολίτη, για την πατρίδα μας».

Κληθείς να προβεί σε αποτίμηση του πρώτου γύρου των διαβουλεύσεων του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είμαστε πάρα πολύ ενθαρρυμένοι από αυτά που έχουμε ακούσει όχι μόνο σήμερα αλλά και τις προηγούμενες μέρες και εξακολουθούμε να είμαστε εμείς ως ΔΗΚΟ αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε και συνεργασία και κοινό υποψήφιο όσον αφορά τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και προοπτική επιτυχίας στις προεδρικές εκλογές».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X