ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κύπρος μπαίνει στον χάρτη Τραμπ

Αναμένεται η αμερικανίδα ΥΦΕΞ για τις υπογραφές με Exxon, ενώ ο Τραμπ βλέπει Αναστασιάδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ενεργειακό τοπίο της ανατολικής Μεσογείου κινητοποιεί τους μηχανισμούς της αμερικανικής διπλωματίας στην υπό διαμόρφωση νέα διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, βάζοντας την Κύπρο στον χάρτη της Ουάσιγκτον.

Οι πρόσφατες επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη και αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και οι ζυμώσεις που άρχισαν επιβεβαίωσαν πληροφορίες που ήθελαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να έχει προσωπικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε καταλυτικά και η παρουσία της Exxon στην κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που, όπως αρμοδίως ειπώθηκε στην «Κ», συζητήθηκε κατά κόρον στη διάρκεια των επαφών Αναστασιάδη στις ΗΠΑ.

Συνεπεία αυτών προχωρούν και οι διαδικασίες και για συνάντηση Αναστασιάδη-Τραμπ, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη στο πλαίσιο μεγάλου συνεδρίου όπου θα είναι βασικός ομιλητής, καθώς και η κάθοδος, τις επόμενες μέρες στην Κύπρο, της υφυπουργού Εξωτερικών για ζητήματα ενεργειακής διπλωματίας, Ρόμπιν Ντάνιγκαν, για την υπογραφή του συμβολαίου της Κ.Δ. με την Exxon Μοbil.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ των Αποστόλη Ζουπανιώτη και Μιχάλη Τσικαλά στην έντυπη «Κ» της Κυριακής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X