ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καλό αποτέλεσμα του δείπνου εύχονται Ε/κ και Τ/κ Δημοσιογράφοι

Δημοσιογράφοι συμμετείχαν από κοινού στη δεντροφύτευση στα Περβόλια

ΚΥΠΕ

Την ευχή και την ελπίδα το σημερινό δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να έχει ένα καλό αποτέλεσμα εξέφρασαν οι Πρόεδροι της Ενωσης Συντακτών και της Τ/κ Ενωσης Δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια δεντροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημοσιογραφικό χωριό στα Περβόλια.

Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ενωσης Συντακτών Κύπρου και της Ένωσης Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων

Σε δηλώσεις κατά την εκδήλωση ο Γιώργος Φράγκος, Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «μαζί με την Ενωση Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων προβαίνουμε σ’ αυτή την συμβολική αλλά σημαντική χειρονομία να φυτέψουμε από κοινού δέντρα στη γη της πατρίδας μας. Αυτό το πράττουμε την ημέρα που επίκειται το επίσημο δείπνο των δύο ηγετών της Κύπρου όπου λίγο ως πολύ αναθερμαίνονται και οι προσδοκίες για επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου».

Πρόσθεσε ότι «η μέρα ξεκινά καλά, ο ουρανός είναι γεμάτος σύννεφα και αυτό σημαίνει ότι τα δέντρα που θα φυτέψουμε σήμερα θα δεχθούν τις πρώτες σταγόνες της βροχής και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να βλαστήσουν. Ετσι θέλουμε να αποδώσει και ο διάλογος και όλες οι προσπάθειες δικοινοτικής συνεργασίας που λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας».

Αυτό, συνέχισε ο κ. Φράγκος «δεν συμβαίνει μόνο με τη δημοσιογραφική οικογένεια, συμβαίνει με πάρα πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, συμβαίνει με την κοινωνία των πολιτών, συμβαίνει με τις ηγεσίες των δύο κοινοτήτων. Προσδοκούμε, ευελπιστούμε, ελπίζουμε και στηρίζουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία και αυτή η συμβολική χειρονομία ας θεωρηθεί ένα χέρι βοήθειας και ένα χέρι στήριξης στην όλη προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο Σαμί Οζουσλού, Πρόεδρος της Τ/κ Ενωσης Δημοσιογράφων, μιλώντας μέσω διερμηνέα ανέφερε ότι "η συνεργασία μεταξύ των δημοσιογράφων στη Κύπρο είναι πάρα πολύ σημαντική και τα ΜΜΕ έχουν ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στο νησί. Ως εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ στο παρελθόν υπήρξαμε μέρος του προβλήματος και από δω και στο εξής μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης» του Κυπριακού.

Πρόσθεσε ότι «ως μέρος της κοινωνίας των πολιτών και ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, η κοινωνία των πολιτών έχει πολύ μεγάλο ρόλο ευθύνης να διαδραματίσει στο να καταλάβουμε καλύτερα η μια κοινότητα την άλλη, να ξεπεράσουμε τα παιχνίδια των πολιτικών και ενέργειες όπως η σημερινή δεντροφύτευση, στέλνουν το μήνυμα ότι αυτή η χώρα είναι δική μας, το περιβάλλον είναι δικό μας είναι κοινό, τα δέντρα είναι δικά μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό το σωστό».

Σύμφωνα με τον κ. Οζουσλού «η σημερινή δεντροφύτευση μπορεί να συνέπεσε με το δείπνο των ηγετών, αλλά εμείς με το Γιώργο, ως Δ.Σ. των Ενώσεων μας, πήραμε την απόφαση για την εκδήλωση πολύ πιο νωρίς, αλλά μετά αυτοί (οι ηγέτες) μας άκουσαν και «ζήλεψαν» γι’αυτό και πραγματοποιείται το δείπνο σήμερα. Ευελπιστούμε, ελπίζουμε τέτοιου είδους «ζήλειες» για το καλό του τόπου να συνεχίσουν να υπάρχουν και ευχόμαστε ότι το δείπνο θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση