ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕ: Οι θέσεις που ακούστηκαν δεν επέτρεψαν την επανέναρξη

Δεν υπάρχει ημερομηνία υπάρχει επιθυμία σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχει ημερομηνία υπάρχει επιθυμία για τη συνέχιση των συνομιλιών σημείωσε ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι οι θέσεις που ακούστηκαν από την τ/κ πλευρά δεν επέτρεψαν την επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ ανέφερε ότι αυτές οι απόψεις έχουν εκφραστεί κατ επανάληψη.

Έγινε μια ανοιχτή και ελικρινής συζήτηση επί όλων των θεμάτων και για το πως μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία, επισήμανε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Ερωτηθείς αν μετά την ψήφιση της πρότασης νόμου από την βουλή, ανέφερε ότι αυτό δεν αφορά το τραπέζι των συνομιλιών ούτε σχετίζεται με τις συνομιλίες και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ο πρόεδρος εξέφρασε την ετοιμότητα του για επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλών».

Η μεθοδολογία

Έγινε αναφορά από πλευράς ΠτΔ σε αυτό το θέμα και στην αλλαγή τηςτ/κ πλευράς. Το ζητούμενο χθες βράδυ ήταν η επανέναρξη των συνομιλιών δεν κάτεστη εφικτή , λόγω θέσεων τ/κ πλευράς που εκφράστηκαν στο δείπνο αλλά έχουν ακουστεί και κατ επανλάηψη.

Η μη ύπαρξη συνομιλιών δεν είναι ούτε υπέρ της διαδικασίας ούτε υπέρ του κυπριακού λαού. Η μη παρουσία των διαπραγματευτών έγινε μετά από αίτημα του κ. Ακιντζί. Δεν γνωρίζω το πρόγραμμα του κ. Έιντε αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Όσο αφορά το τρίπτυχο ανέφερε ότι αυτό είναι έτοιμο και έχει διαβιβαστεί και στα  Ηνωμένα Έθνη και στην τ/κ πλευρά, ώστε να αποτελέσει την βάση συζήτησης όταν επαναρχίσει ο διάλογος.

Δεν είναι μια θετική εξέλιξη είμαστε έτοιμοι για επανέναρξη είτε σε επίπεδο ηγετών είτε σε επίπεδο διαπραγματευτών, αλλά δεν μπορούμε να συζητούμε σήμερα.

Όσο αφορά την επίσκεψη της αμερικανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο για την υπογραφή των συμβολαίων με την αμερικανική Exxon για τα ενεργειακά, η υποία θα γίνει αυτή την εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η εδώ παρυσία της στέλνει αυστηρά μηνύματα για την «υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών και είναι μια εξέλιξη που αποδεικνύει την στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση