ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενημέρωση για το δείπνο ζητούν τα κόμματα

Ρήξη στις σχέσεις ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ με φόντο το ενωτικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τι διεμήφθη κατά τη διάρκεια του δείπνου με τον Μουσταφά Ακιντζί ζητούν τα κόμματα ώστε να τοποθετηθούν, μετά και την μη κατάληξη σε ημερομηνία για επανέναρξη του διαλόγου που ήταν ο στόχος της Ε/κ πλευράς.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αναφερόμενος στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης τα οποία έθεσε στο τραπέζι η τ/κ πλευρά αλλά και το τρίπτυχο και τη μεθοδολογία από την ε/κ πλευρά, σημείωσε ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο, αλλά να «επικεντρωθούμε στα ουσιαστικά ζητήματα, σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχιστούν οι συνομιλίες μετά τις προεδρικές, όταν τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Πάντως με αφορμή το χθεσινό δείπνο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «αν περάσει η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ από την Βουλή τότε θα μας ταπεινώσουν θα στείλουν το μήνυμα ότι η κυπριακή πλευρά υποκύπτει και αυτό θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό».

Ας μιλά ο καθένας για τη δική του αξιοπρέπεια, δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό του κ. Πααδόπουλου, ήταν η απάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ. «Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει αν και κοιμόμαστε και ξυπνούμε με την σκέψη μας στις προεδρικές εκλογές. Δεν ζήτησα σεβασμό αυτό τον ξέγραψα από καιρό. Ολίγη σεμνότητα».

Μιλώντας επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Νεοφύτου δεν προχώρησε σε σχολιασμό για το δείπνο μέχρι να λάβει ενημέρωση.

Σημείωσε δε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν φλερτάρει με την διχοτόμηση, «γιατί συνειδητοποιούμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού γι αυτό επιδιώκαμε και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τον διάλογο».

Πάντως και ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει πρν το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η προσπάθεια αλλαγής του συντάγματος στην Τουρκία είναι η συνέχεια μιας πορείας που συνεχίζεται εδώ και 13 έτη για δημιουργία ισλαμικού κράτους. Είναι αφέλεια να θεωρούν κάποιοι ότι αυτό θα αλλάξει».



Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση