ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γαλανός: Απρόβλεπτες οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό

Το θέμα της Αμμοχώστου συζητήθηκε στη συνάντηση ΠτΔ- Γαλανού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμμοχώστου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμμοχώστου.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχαμε πλήρη κατατόπιση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τη σημερινή κατάσταση, το αν υπάρχουν οι προοπτικές.
Και βεβαίως συζητήσαμε μαζί του το θέμα της Αμμοχώστου, τη σημασία που πρέπει να αποδίδουμε πάντοτε στην προτεραιότητα και ιδιαιτερότητα της Αμμοχώστου και ότι με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών - αλλά και με τα άλλα ψηφίσματα - είναι η Τουρκία που καταδικάζεται και είναι η Τουρκία που κρατά όμηρο την Αμμόχωστο.

Ανταλλάξαμε απόψεις και βεβαίως όλοι θα αναμένουμε τις εξελίξεις, διότι θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα, οι οποίες θα είναι απρόβλεπτες. Πάντως εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταλλαγή απόψεων που έγινε και από την κατατόπιση του Προέδρου».

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί λέγοντας απρόβλεπτες εξελίξεις, είπε ότι «εννοούμε το τι γίνεται στην Τουρκία, στις εκλογές της Τουρκίας. Αυτές είναι οι απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως επίσης και τα θέματα του φυσικού αερίου και πώς θα προχωρήσουν».
Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος φάνηκε πραγματιστής όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση», προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος «είναι πραγματιστής».

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση