ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νικόλας: Nα κτίσουμε πάνω στη συμφωνία για το EastMed

Οφείλουμε να αποτρέψουμε τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος ΔΗΚΟ

ΚΥΠΕ

Οφείλουμε να κτίσουμε πάνω στη συμφωνία για το EastMed και να αποτρέψουμε με αυτό τον τρόπο τις μεθοδεύσεις της `Αγκυρας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Χαιρετίζοντας με ικανοποίηση, όπως ανέφερε, την υπογραφή και τη Διακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Ιταλίας για την έναρξη της ανάπτυξης του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως “πρέπει να αποτρέψουμε αρνητικές εξελίξεις όπως είναι η κατασκευή αγωγού προς την Τουρκία μέσω της ΑΟΖ μας” και "δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να ελέγχει το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου”.

Επεσήμανε πως “κατά καιρούς έχουμε ακούσει από κυβερνητικά χείλη, από στελέχη της Κυβέρνησης, τη θέση ότι πρέπει να υποστηρίξουμε την κατασκευή αγωγού από την Κύπρο στην Τουρκία” για να σημειώσει πως “ως ΔΗΚΟ οφείλουμε να καταθέσουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε αυτή τη θέση”.

“Για εμάς τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: εάν έχουμε να επιλέξουμε τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας από τη μια και τη συνεργασία με την Ελλάδα και την ΕΕ από την άλλη εμείς επιλέγουμε συνεργασία με την Ελλάδα και την ΕΕ”, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, εκφράζοντας την ελπίδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί το ίδιο ξεκάθαρα γύρω από αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σημείωσε πως η θέση του ΔΗΚΟ, “η οποία έχει κατατεθεί δημόσια σε ό,τι αφορά το πλαίσιο της νέας στρατηγικής στο Κυπριακό, είναι ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε γεωστρατηγικά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ μας και τη σύναψη συμμαχιών με σημαντικές χώρες της περιοχής όπως είναι η Αίγυπτος και το Ισραήλ, αλλά και με ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα”.

“Με αυτές τις συνεργασίες και συμμαχίες θα διαμορφώσουμε το αντίπαλο δέος που μπορεί να τα βάλει με τις επιδιώξεις της Τουρκίας”, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση