ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θύελλα πολιτικογραφήσεων ανακοινώνει ο Ντενκτάς

Ο κ. Ντενκτάς προβαίνει σε δηλώσεις για το μέλλον του Κυπριακού

Η πρόσφατη συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Σερντάρ Ντενκτάς υπήρξε αφορμή για να ξεκινήσει στην πλευρά των Κατεχομένων δημόσια συζήτηση για τον πληθυσμό της δεύτερης μεγαλύτερης κοινότητας της Κύπρου.

Με νέα δήλωση του, ο κ. Ντενκτάς τοποθετείται επί του θέματος και ανακοινώνει ότι έρχονται 27.000 «πολιτογραφήσεις». Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ενημερωτικής ιστοσελίδας, Haber Kıbrıs, ο κ. Ντενκτάς προβαίνει σε δηλώσεις που επιφυλάσσουν αντίκτυπο για το μέλλον του Κυπριακού.

«Αν πρέπει ο αριθμός των πολιτογραφήσεων να ανέβει στους 27.000 θα ανέβει. Διότι δίνονται στους ανθρώπους δικαιώματα που δεν δόθηκαν εδώ και χρόνια», αναφέρει ο κ. Ντενκτάς.

Ο κ. Ντενκτάς προβάλλει την άποψη ότι η «κυβέρνηση» δεν μοιράζει «υπηκοότητες». Απεναντίας, τηρούνται όλες οι «νόμιμες» διαδικασίες και πρόνοιες. Με βάση αυτές τις διαδικασίες, όσοι δικαιούνται λαμβάνουν την «υπηκοότητα» της «ΤΔΒΚ».

Στα Κατεχόμενα, η δημόσια συζήτηση για τον πληθυσμό της «ΤΔΒΚ» ξεκίνησε εκ νέου με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Ντενκτάς στην εφημερίδα μας. Στην συνέχεια πολιτικοί και δημοσιογράφοι εστίασαν σε αυτό το επίμαχο ζήτημα και ζήτησαν από την «κυβέρνηση» πληροφορίες για τις νέες «πολιτογραφήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πριν από λίγο καιρό, μιλώντας στην Κ, ο «Πρωθυπουργός» Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται ζήτημα για χιλιάδες νέες «πολιτογραφήσεις» που ενδέχεται να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Κυπριακό.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση