ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ:Λύση του Κυπριακού στη βάση των αρχών και αξιών της ΕΕ

Επανέλαβε την ετοιμότητα για επανέναρξη των συνομιλιών ο Πρόεδρος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητά του για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών καθώς επίσης και τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος μιλούσε σε γεύμα που παρέθεσε η Πρεσβεία της Μάλτας με την ευκαιρία της Μαλτέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στο οποίο παρακάθισαν οι Πρέσβεις των χωρών μελών της Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στους Πρέσβεις, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και στις θέσεις αρχών της ελληνοκυπριακής πλευράς για επίλυση του Κυπριακού εντός των συμφωνηθέντων πλαισίων.

Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία η λύση του Κυπριακού να βρίσκεται στη βάση των αρχών και αξιών της ΕΕ και του κοινοτικού κεκτημένου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στις προτεραιότητες της Μαλτέζικης Προεδρίας, υπογραμμίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμερίζεται τις ίδιες ανησυχίες αλλά και το ίδιο όραμα.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επιπλέον στις προκλήσεις που έχει ενώπιον της η Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τα τρία στοιχεία που είναι θεμελιώδους σημασίας στην προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΕ, τα οποία είναι η Δημοκρατία, η Ενότητα και η Αλληλεγγύη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση