ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αιχμηρός ο πρ. ΝΕΔΗΣΥ με προσλήψεις στη Νομική Υπηρεσία

«Κάποιοι εκ γενετής σε αυτό τον τόπο έχουν προβάδισμα»

Newsroom K

Στο θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με προσλήψεις λειτουργών στη Νομική Υπηρεσία παρεμβαίνει ο πρόεδρος της νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού Πέτρος Δημητρίου. Με ανάρτησή στο προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Δημητρίου τοποθετείται με αιχμηρό σχόλιο στο γενικό και ειδικό ζήτημα αξιοκρατίας και ισονομίας των πολιτών.

Ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ χωρίς να τοποθετείται για τα πρόσωπα τα οποία προσλήφθηκαν παρομοιάζει την εξουσία ως μια Φάρμα Ζώων όπου κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα. Το ίδιο καυστικός είναι με τα σχόλια του και για την Νομική Υπηρεσία εκφράζοντας την προφανή απορία πως μπορεί να είναι πειστικές οι επιλογές όταν οι περισσότεροι προσληφθέντες είναι συγγενικά πρόσωπα λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας.

Αυτούσια η ανάρτηση του προέδρου της ΝΕΔΗΣΥ

«Μια κοινωνία όπως την Φάρμα των Ζώων

Δεν είναι που έχω κάτι προσωπικό με κάποιο από όσους έχουν προσληφθεί από τη Νομική Υπηρεσία. Είναι που πονά η λογική μου. Είναι που σε αυτόν τον τόπο κανείς δεν γεννιέται ίσος. Κάποιοι εκ γενετής έχουν προβάδισμα. Είναι που η Φάρμα των Ζώων, στην οποία κάποια ζώα ήταν πιο ίσα από τα άλλα, κοντεύει να περιγράψει και την Κύπρο του 2017. Και καλά, αν αυτό που ήταν να κληρονομήσουν ήταν η οικογενειακή επιχείρηση. Αν όμως αυτό που κληρονομούν είναι η ευνοϊκή μεταχείριση της τράπεζας ή της όποιας Υπηρεσίας λόγω επωνύμου;

Όταν μάλιστα αυτό γίνεται από τη Νομική Υπηρεσία, που έταξε εαυτόν στην προάσπιση της δικαιοσύνης και των θεσμών; Υπάρχει κάτι που ονομάζεται κοινωνική δικαιοσύνη και κάτι που ξεχωρίζει τη νομιμότητα από τη νομιμοποίηση. Το νόμιμο από το κοινωνικά αποδεκτό δηλαδή. Αυτό θα το δει κανείς; Ειδικά η Γενική Εισαγγελία του κράτους, στην οποία εναποθέσαμε τις ελπίδες μας για τιμωρία του κατεστημένου εκείνου που ευθύνεται για την οικονομική κρίση, θα έπρεπε όχι απλά να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται.

Δεν αμφισβητώ τη νομιμότητα των προσλήψεων. Αυτό είναι δική τους δουλειά και σίγουρα έπραξαν προσεκτικά. Πώς να πείσουν όμως αν αντί γραπτών εξετάσεων, όπως συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους τομείς της δημόσιας υπηρεσίας, έψαξαν και βρήκαν τα παράθυρα που τους επέτρεπαν να προσλάβουν με προσωπικές συνεντεύξεις; Λες και αυτός που έκρυψε το έπαθλο κατάφερε να το βρει και να κερδίσει το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού. Όταν μάλιστα η μεγάλη πλειοψηφία όλων αυτών είναι γόνοι Εισαγγελέων, πώς να πείσει για τις προθέσεις της να έρθει σε ρήξη με το κατεστημένο, την ίδια στιγμή που συντηρείται με όλα τα μέσα ένα άλλο κατεστημένο; Πώς να με πείσει να σταθώ με σεβασμό ενώπιων της δικαιοσύνης και να αφήσω εκεί τις όποιες ελπίδες μου για ένα καλύτερο αύριο;

Κατά το δοκούν λοιπόν αυτή η κοινωνία μας καταδικάζει κάθε μέρα. Πότε με το γράμμα και πότε με το πνεύμα του νόμου. Ούτε εσύ, λοιπόν, φίλε επίδοξε νομικέ της εισαγγελίας έχεις ελπίδες. Άσε τα ψηλά, είναι για λίγους. Εκτός βέβαια αν το επώνυμο σου έχει τη δική του ιστορία.

Ακόμη και αν ούτε τις υποχρεώσεις σου στην πατρίδα τις έχεις εκπληρώσει. Δεν υπάρχει ζήτημα. Είναι και πάλι αρκετό το επώνυμο σου.

Πρόεδρος Νεολαίας ΔΗΣΥ

Πέτρος Δημητρίου»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X