ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Κρατήθηκε μυστική έκθεση οξορθολογισμού για την Παιδεία

Προσχεδιασμένες αποφάσεις για την Παιδεία καταγγέλλει το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Χρίστος Χριστοφίδης

Newsroom K

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και των μέτρων για την Παιδεία εξαπέλυσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Χρίστος Χριστοφίδης, με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω προέδρω Βασίλη Πάλμα.

"Σε σημερινές του δηλώσεις ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας, επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες στις οποίες είχαμε προβεί την περασμένη Πέμπτη σε σχέση με προσχεδιασμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα περιβόητα μέτρα «εξορθολογισμού» στην Παιδεία.
Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της Έκθεσης «Ernst & Young» πολύ πριν τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές η οποία συζητήθηκε στο Υπουργικό αλλά κρατήθηκε μυστική" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοφίδης από την κυβερνητική παραδοχή προκύπτουν πολύ σημαντικά θέματα πολιτικής τάξης:
- Εκτός από τα τέσσερα μέτρα τα οποία μονομερώς αποφάσισε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο για τον περιβόητο «εξορθολογισμό» ποια άλλα μέτρα «φωτογραφίζονται» στην έκθεση;
- Γιατί η έκθεση αυτή κρατήθηκε μυστική ενώ θα έπρεπε να αποτελούσε αντικείμενο διαλόγου;
- Πώς είναι δυνατόν οι κυβερνώντες, ενώ ήξεραν για τα προαποφασισμένα μέτρα, να εξαπάτησαν χιλιάδες υποψήφιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι παρακάθησαν στις εξετάσεις για το Νέο Σχέδιο Διορισίμων;
- Πώς είναι δυνατόν να παραπλανούσαν οι κυβερνώντες ενώ ήξεραν για τον αριθμό των αναγκών στην εκπαίδευση, πουλώντας ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες υποψήφιους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους;

"Εκφράζουμε την απογοήτευση μας τόσο για το προαποφασισμένο κτύπημα των κυβερνώντων κατά της Δημόσιας Εκπαίδευσης όσο και για την τεράστια παραπλάνηση, της οποίας θύματα είναι σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικοί και χιλιάδες υποψήφιοι εκπαιδευτικοί.
Ελπίζουμε έστω και τώρα οι κυβερνώντες να μπουν σε ένα πραγματικό διάλογο αφήνοντας τις μονομερείς αποφάσεις. Άλλωστε στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω παραδέχεται ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί διάλογος πριν από τη λήψη των μέτρων. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να βγούμε από την τεράστια κρίση στο χώρο της Παιδείας, την οποία οι ίδιοι οι κυβερνώντες προκάλεσαν" κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση