ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:52
 

ΑΚΕΛ: Οι απειλές δεν θα εκτονώσουν την κρίση στην παιδεία

Μεγαλώνει η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι στα σχολεία

Newsroom K

Άγνωστο παραμένει, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ, το τι μέλλει γενέσθαι στα σχολεία τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρει η Ελένη Μαύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, "οι κυβερνώντες δημιούργησαν την κρίση με τις μονομερείς και αυταρχικές αποφάσεις τους αντί να εστιάσουν σε ένα διάλογο για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, δίνοντας προτεραιότητα σε κρίσιμα θέματα όπως ο εκσυγχρονισμός της ύλης, η υλικοτεχνική υποδομή, η ουσιαστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, η ασφάλεια των παιδιών και τόσα άλλα".

Πρόσθεσε δε πως, βάφτισαν «εξορθολογισμό» αποφάσεις που πήραν χωρίς καμία παιδαγωγική και εκπαιδευτική τεκμηρίωση, προωθώντας μια οικονομίστικη λογική στηριγμένη, μάλιστα, σε λανθασμένα και παραπλανητικά στοιχεία. Και όταν στην εκστρατεία απαξίωσης του δημόσιου σχολείου συνάντησαν την αντίδραση των εκπαιδευτικών, κατέφυγαν στο δέλεαρ χρημάτων και προσαυξήσεων. Πήραν βέβαια ξεκάθαρη απάντηση.

"Και τώρα εκφοβίζουν με απειλές και εκβιασμούς! Έτσι αντιλαμβάνονται τον κοινωνικό διάλογο και τη δημοκρατία. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Οτι έκαναν τις τελευταίες βδομάδες με τους εκπαιδευτικούς το έκαναν προηγουμένως με άλλες ομάδες εργαζομένων - και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Και θα το κάνουν και στη συνέχεια ενάντια σε όποιες ομάδες εργαζομένων σταθούν στο δρόμο της εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που με προσήλωση ακολουθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος το ΑΚΕΛ, καλεί την Κυβέρνηση να παγώσει –έστω- τις μονομερείς αποφάσεις της και να εισέλθει σε ένα ουσιαστικό και δομημένο διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για μέτρα που πραγματικά να στηρίζουν το δημόσιο σχολείο, για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Το "έξυπνο" ΑΚΕΛ! Για όλα και σε όλα έχει γνώμη και πάντοτε λανθασμένη!!!

knak

Για τους ψηφους τι καμνετε καημενοι. Αφηστε την εκπαιδευση ήσυχη. Εκαμετε το Κυπριακο προβλημα για να ασχολουνται οι αργοσχολοι εκπαιδευτικοι.

ΜΑΡΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση