ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:34
 

Ακιντζί: Δεν υφίσταται έγγραφο 4ης Ιουλίου

Δεν επιτεύχθηκε κοινό έδαφος στη συνάντηση των διαπραγματευτών στην προαναφερθείσα ημερομηνία, σημειώνεται στην ανακοίνωση

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Για το επίμαχο ζήτημα του εγγράφου της 4ης Ιουλίου τοποθετήθηκε το «Προεδρικό», με γραπτό ανακοινωθέν που φέρει την υπογραφή του εκπροσώπου της Τ/κ ηγεσίας, Μπαρίς Μπουρτζού. Η ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί στη νέα τοποθέτησή της αναφέρει ότι παρακολουθεί εδώ και ημέρες τη συζήτηση στην ε/κ πλευρά σχετικά με το έγγραφο της 30 Ιουνίου - 4 Ιουλίου.

«Όλοι, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, γνωρίζουν ότι έγγραφο με ημερομηνία 4 Ιουλίου δεν υφίσταται. Το μοναδικό πλαίσιο Γκουτέρες φέρει την ημερομηνία τις 30 Ιουνίου 2017 και σε περίπτωση που στη συνέχεια αυτό το πλαίσιο θα διαδραματίσει κάποιο ρόλο, όπως έχει επισημάνει ο Πρόεδρος μας, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δίχως παράφραση και διαστρέβλωση».

Στη συνέχεια, το τ/κ ανακοινωθέν τονίζει τα εξής: «Δεν έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο των ηγετών στις 4 Ιουλίου, έτσι όπως ισχυρίζεται η ε/κ πλευρά. Και δεν επιτεύχθηκε κοινό έδαφος στη συνάντηση των διαπραγματευτών στην προαναφερθείσα ημερομηνία. Ως εκ του τούτου, η παρουσίαση αυτής της συνάντησης παρά το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία, ως «επεξηγηματικό πλαίσιο του Γκουτέρες» δεν φέρει νόημα».

Η τ/κ πλευρά στέλνει στην ε/κ ηγεσία το εξής μήνυμα: «Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους ανώφελες συζητήσεις της ε/κ πλευράς δεν συμβάλλουν με κανέναν τρόπο στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Αναμένουμε ότι η ε/κ θα παραιτηθεί από τέτοιου είδους προσπάθειες και θα ξεκαθαρίσει επιτέλους την προοπτική της σχετικά με το μέλλον της Κύπρου».

Τέλος, η τ/κ πλευρά τονίζει τα εξής: «Ο Πρόεδρος μας θα συμμετάσχει στη συνάντηση της 26ης Φεβρουαρίου με ειλικρινή και εποικοδομητική στάση για να πληροφορηθεί το ξεκαθάρισμα της άποψης περί αποκεντρωμένης ομοσπονδίας που ανέπτυξε ο κ. Αναστασιάδης καθώς, αν υπάρχουν, και άλλες απόψεις».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X