ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:55
 

Ακκίντζι: Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για συνάντηση με Αναστασιάδη

Δεν απάντησε αρνητικά στο ΠΤΔ για συνάντηση ωστόσο είναι ότι όταν δεν υπάρχει το έδαφος δεν θέλει να δίδονται λάθος μηνύματα στον κόσμο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο συνάντησης των δύο ηγετών τις επόμενες ημέρες μετά την συνάντησή του με τον Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας πως στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επ’ αφορμή των γενεθλίων του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όντως του πρότεινε να βρεθούν.
«Δεν του απάντησα αρνητικά, αλλά συμπλήρωσα αυτό: εάν εμείς βρεθούμε δεν θα είναι αντιληπτό όπως μια συνάντηση δύο οποιωνδήποτε ανθρώπων. Όταν βρεθούν οι ηγέτες δύο κοινοτήτων υπάρχουν δύο στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψην. Το πρώτο είναι ότι υπό τις περιστάσεις η δική μου στάση είναι πολύ ξεκάθαρη, δεν θέλω να δοθεί η εντύπωση ότι συνεχίζεται η διαδικασία των παλιών διαπραγματεύσεων. Εγώ είμαι που δήλωσα ότι εκείνη η εποχή έκλεισε.Γι’ αυτό δεν θέλω να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ξανασυνεχίζει η ίδια διαδικασία κατά κάποιον τρόπο. Αυτό το είπα|.
 
Το δεύτερο στοιχείο, κατά τον κ Ακιντζί, είναι ότι όταν δεν υπάρχει το έδαφος δεν θέλει να δίδονται λάθος μηνύματα στον κόσμο. «Δηλαδή εάν δεν υπάρχει θετική κατάσταση, δεν θέλω να βομβαρδίσω με ελπίδα για ένα έδαφος που δεν υπάρχει. Γι’ αυτό το λόγο ναι γι’ αυτή την συνάντηση θα κανονίσουμε τον χρόνο και το έδαφος». Εκτός αυτού, συνέχισε, ο ίδιος έχει πει πως πρέπει να γίνει μια συνάντηση (ηγετών) για να ορισθεί η ημερομηνία διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου «εάν δεν υπάρχουν εμπόδια, που δεν πρέπει να έμειναν εμπόδια».
 
Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθεί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί σίγουρα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. «Στο πλαίσιο εκείνης της συνάντησης σίγουρα μπορεί να γίνει μια γενική αξιολόγηση της κατάστασης. Το θεωρώ ωφέλιμο να γίνει».
 
Η ημερομηνία αυτής της συνάντησης συνέχισε, θα καθοριστεί αμοιβαία ενώ σε ερώτηση εάν η συνάντηση των ηγετών θα προκαλέσει κάποια αποτελέσματα ο Μουσταφά Ακιντζί απάντησε μακάρι, αλλά και στις 16 Απριλίου – όπως είπε – είχαν βρεθεί και δεν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα.
 
Εγώ δεν είμαι υπέρ του να μην βρεθούμε, σίγουρα ως δύο ηγέτες πρέπει να συζητήσουμε το μέλλον αυτού του νησιού, κατέληξε ο Τ/κ ηγέτης που απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου του «Μπαϊράκ» στο περιθώριο του πανηγυριού στην Λουρουτζίνα όπου μετέβη σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X