ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:58
 

Αλληλεγγύη: Καταψηφίζει τις κρατικές εγγυήσεις

Αναμένουν αλλαγές στα υπόλοιπα νομοσχέδια καθώς κρίνονται διάτρητα

Newsroom K

Συνεδρίασε το Πολιτικό Γραφείο της Αλληλεγγύης με το κόμμα να αποφασίζει πως θα καταψηφίσει τις κρατικές εγγυήσεις.

Κατά την απόφαση του συλλογικού οργάνου κρίθηκαν ανεπαρκή αλλά και διάτρητα τα νομοσχέδια, με το κόμμα να αναμένει την τελική τροποποίηση αλλά και βελτίωσή τους για να τα ψηφίσουν.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλληλεγγύη συνήλθε σήμερα σε δεύτερη συνεδρία για την εξέταση όλων των ζητημάτων που αφορούν τα Μ.Ε.Δ. και το Συνεργατισμό.
Η Πολιτική Επιτροπή, κρίνοντας στη βάση των απόψεων που εκφράστηκαν, παρατηρεί τα ποιο κάτω:

1. Τα όσα έχουν συμβεί συνιστούν έγκλημα εκ προμελέτης για το οποίο υπάρχουν ευθύνες και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν.

2. Παρόλες τις συνεχείς και διαχρονικές υποδείξεις του Κινήματος, τα Μ.Ε.Δ. εξακολουθούν να αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, με τους αρμοδίους να συνεχίζουν να αυτοσχεδιάζουν.

3. Η ζητούμενη τώρα κυβερνητική εγγύηση της συναλλαγής που έγινε μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και Σ.Κ.Τ. είναι ετεροβαρής και επιβαρύνει υπέρμετρα την οικονομία βραχυπρόθεσμα και σε βάθος χρόνου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

4. Τα κυβερνητικά σχέδια νόμου που έχουν ετοιμαστεί και συζητούνται στη Βουλή είναι νομικά και συνταγματικά διάτρητα και, αντί να επιλύουν το πρόβλημα, το επιτείνουν ακόμα περισσότερο. Στα πλαίσια μιας αναποτελεσματικής αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων ενισχύονται ετεροβαρώς τα δικαιώματα των δανειστών και αντιστοίχως ροκανίζονται τα δικαιώματα των δανειοληπτών.

5. Τα κενά και οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί αλλά και οι αλλαγές που προτείνονται είναι γενικές και αόριστες που δεν επιτρέπουν μια αντικειμενική εκτίμηση των μέτρων που προτείνονται.

Ως προς τα από πολλού διαφημιζόμενα σχέδια για τον Φορέα Διαχείρισης των Μ.Ε.Δ. και το σχέδιο ΕΣΤΙΑ αποτελούν, κατά την εκτίμηση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, μη ολοκληρωμένο έστω περίγραμμα των κυβερνητικών θέσεων, που η απουσία του δυσκολεύει και δεν επιτρέπει τη σωστή και υπεύθυνη αξιολόγηση τους.

Η Πολιτική Επιτροπή θεωρεί όλους τους εμπλεκομένους υπεύθυνους για την πορεία που πήραν τα πράγματα και τούτο ανεξάρτητα από το πόρισμα της οποιασδήποτε ερευνητικής επιτροπής. Είναι θέμα πολιτικής τάξης και στοιχειώδους ευθιξίας, η ανάληψη των ευθυνών από όσους εμπλέκονται και να παραιτηθούν. Εκεί που υπάρχουν ποινικές ευθύνες, όσοι ενέχονται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω, η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος δε μπορεί να πάρει μέρος σε όλη αυτή την φαρσοκωμωδία που διαδραματίζεται με τους κυβερνητικούς αρμοδίους να προτάσσουν εξηγήσεις που κρίνονται ανεπαρκείς έως απαράδεκτες. Η υπεύθυνη στάση που τήρησε το Κίνημα όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στα ζητήματα αυτά και οι έκτοτε διαχρονικές του θέσεις επιβάλλουν και υπαγορεύουν ανάλογη στάση από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, ενώπιον της Ολομέλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X