ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδης: Θέλει διπλωματία του πήγαινε-έλα από ΟΗΕ

Eισηγήθηκε στον Γκουτέρες από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την εισήγηση για διπλωματία του πήγαινε-έλα κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ώστε ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού να αξιολογήσει αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για επανασύγκληση της Διάσκεψης για την Κύπρο.

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Γκουτέρες τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στους Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε ο Πρέσβης της Εσθονίας με αφορμή την Εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας,

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι παρά την απογοήτευση μετά το Κραν Μοντάνα, η ε/κ πλευρά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία από το σημείο που διακόπηκε, κάτι που όπως ανέφερε, το έχει ήδη μεταφέρει στον ΓΓ.

«Το τέλος της Διάσκεψης δεν είναι το τέλος της διαδικασίας για εμάς» είπε ο Πρόεδρος.

Συμπλήρωσε ότι για να αποφευχθεί η επανάληψη των λαθών του παρελθόντος, πριν την σύγκληση της Διάσκεψης για την Κύπρο θα πρέπει να υπάρξει ενδελεχής προετοιμασία, που θα επιτρέψει στις πλευρές να καταθέσουν τις προτάσεις τους γραπτώς, ακόμη και υπό επιφύλαξη, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι διαδικασίες θα έχουν θετική κατάληξη.

«Ως εκ τούτου, η εισήγηση που υπέβαλα στον ΓΓ του ΟΗΕ είναι η εμπλοκή σε μια διπλωματία του πήγαινε-έλα, είτε από τον ΟΗΕ είτε μέσω γνωστών προσωπικοτήτων ή ακόμη και από τρίτες χώρες οι οποίες είναι γενικώς αποδεκτές από όλα τα μέρη ως αμερόληπτες, όπως είναι συνολικά τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας» ανέφερε.

Κάτι τέτοιο, είπε, θα επιτρέψει στον ΓΓ του ΟΗΕ να διακριβώσει και να αξιολογήσει τη θέση και τις προθέσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών και να αξιολογήσει εάν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για επανασύγκληση της Διάσκεψης για την Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Να μην διερωτάσαι φίλε μου. Όταν ο κ. Γενικός θέλει πετυχαίνει καταδίκες-Ίδε περίπτωση Ρίκκου»
Κώστας  |  09:52

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Γιατί ο κ. Γενικός δεν επικεντρώθηκε σε πιο σημαντικά και εύκολο να αποδειχτούν θέματα, όπως μ’ αυτούς ...»
Διερωτώμενος  |  09:38

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση