ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:22
 

Αναστασιάδης: Η ΕΕ αναλαμβάνει ρόλο για ασφάλεια της ΚΔ

Ως ευρωπαϊκού συνόρου από τις όποιες έξωθεν επεμβάσεις

Newsroom K

Με τη συμφωνία για την PESCO που υπεγράφη σήμερα δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει την υπογραφή της Συμφωνίας για την PESCO και πώς αυτή μπορεί να φέρει θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος είπε ότι «δημιουργείται για πρώτη φορά, λόγω και της γεωστρατηγικής θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μια ασπίδα προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ευρωπαϊκού συνόρου από τις όποιες έξωθεν επεμβάσεις.

Δεν είναι επιθετική, αλλά αμυντική συμφωνία και αυτό έχει πάρα πολλή σημασία και συνεπώς εξουδετερώνεται και το βασικό επιχείρημα της Τουρκίας ότι η εδώ παρουσία του τουρκικού στρατού θα συνέβαλλε στην προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας από έξωθεν επεμβάσεις.
Με τη σημερινή πράξη, η Ευρώπη αναλαμβάνει πλέον, με τη μετεξέλιξη βεβαίως, ενεργό ρόλο στη διαφύλαξη και την καταπολέμηση της όποιας ξένης επιβουλής».

Για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σε δηλώσεις του πρόσφατα εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα θα βοηθήσει στην προετοιμασία νέας διάσκεψης για την Κύπρο και ερωτηθείς αν έχει ζητήσει από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να μεταφέρει κάποιο μήνυμα στον κ. Ερντογάν, ο Πρόεδρος είπε ότι «είναι κοινή η θέση μας, και του Έλληνα Πρωθυπουργού και η δική μας ότι, εάν και εφόσον υπάρξει μια τέτοια πολιτική βούληση από πλευράς Τουρκίας προκειμένου να εξευρεθεί επιτέλους μια βάση που να δημιουργεί προοπτικές δημιουργίας ενός κράτους ομαλού, κανονικού, μακράν εξαρτήσεων, με πλήρη σεβασμό των αρχών των ΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, θα είναι η μεγίστη συνεισφορά και προσφορά προς τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Αυτή είναι η κοινή μας θέση και αυτή την ελπίδα εκφράζω, ότι εάν πραγματικά η βούληση της Τουρκίας είναι όπως ισχυρίζεται, και ισχυρίζεται ότι θα είναι κάποια βήματα μπροστά από εμάς ως προς τη λύση, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα»

Χρόνια πολλά στον Αρχιεπίσκοπο

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου μετέβη προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ σε γεύμα, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είμαι εδώ για να εκφράσω τις ολόψυχες ευχές μου για ‘Χρόνια Πολλά΄, προκειμένου ο Μακαριότατος να συνεχίσει να διαδραματίζει τον θετικό ρόλο και όσον αφορά τα θρησκευτικά, και τα πολιτιστικά και τα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Κατά τη διαρρεύσασα πενταετία είχαμε οφείλω να ομολογήσω μια άριστη από πάσης άποψης συνεργασία σε όλα τα θέματα που αφορούν τα όσα έχω προαναφέρει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση