ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδης: Ο Χαμπιαούρης εκφράζει την κυβέρνηση

Την ενόχλησή του για το γλωσσάρι έδειξε ο Πρόεδρος σημειώνοντας πως τα εγκλήματα δεν πρέπει να εξωραΐζονται

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Δεν χρειάζεται ανανέωση το κυβερνητικό σχήμα, ανέφερε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι. Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός προγραμματισμός αλλά και η κυβερνητική δράση εμπλουτίζεται και «δεν βλέπω να χρειάζεται η οποιαδήποτε ανανέωση» σημείωσε. Αυτά όπως είπε «θα κριθούν σε βάθος χρόνου και αυτή την ώρα δεν χρειάζεται αλλαγή».

Στη συνέντευξή του υπήρξε ιδιαίτερα έντονος στην αντιπαράθεση που μαίνεται μεταξύ εκπαιδευτικών οργανώσεων και υπουργείου Παιδείας. Στήριξε πλήρως τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη σημειώνοντας πως ο υπουργός Παιδείας εκφράζει την κυβέρνηση με τις θέσεις και τις τοποθετήσεις του. Ο ίδιος σημείωσε πως θα πρέπει να εξοικονομηθούν χρήματα για την ασφάλεια και την πρόληψη στα σχολεία. Δεν παρέλειψε να συγκρίνει τις ώρες διδασκαλίας των Ευρωπαίων δασκάλων σε σχέση με τους Κύπριους και να υπογραμμίσει το γεγονός ότι ενώ υπερτερούμε στον προϋπολογισμό για την παιδεία, βρισκόμαστε πολύ χαμηλά στην ποιότητα της εκπαίδευσης. «Δε μπορείς να εργάζεσαι εννιά μήνες το χρόνο και εβδομαδιαία να απασχολείσαι με 8 σαρανταπεντάλεπτα» αναφερόμενος στην απαλλαγή του διδακτικού χρόνου μέρος εκπαιδευτικών που ασχολούνται είτε με τον συνδικαλισμό είτε με άλλες δραστηριότητες, όπως τη χορωδία και το θέατρο.

Ο ίδιος απέρριψε τα περί δίωξης των συντεχνιών διερωτώμενος αν διώκεται κανένας συνδικαλιστής της ΣΕΚ και της ΠΕΟ. «Και εκτιμούμε το έργο» αλλά προσπαθούμε να ανυψώσουμε το έργο τους σημείωσε.

Καμία κυβέρνηση δεν ευθύνεται για τον Συνεργατισμό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε και για τον Συνεργατισμό, απορρίπτοντας ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση φέρει ευθύνη για την κατάληξη του Συνεργατισμού. Ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε πως με την πάροδο του χρόνου άρχισαν οι καταχρήσεις εξουσίας στον Συνεργατισμό, με αποτέλεσμα να φτάσουμε τα 7.5 δις μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Κομισιόν που έκανε λόγο για κακή διοίκηση στον Συνεργατισμό, δήλωσε πως εγκρίνονται και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και την βουλή. Αυτή τη στιγμή οι καταθέτες έχουν διασωθεί, το πλαίσιο έχει αλλάξει και νομίζω ότι θα εξευρεθεί τρόπος για τους υπεράριθμους υπαλλήλους, σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθαρίζοντας πως η διαχείριση του φορέα θα πρέπει να είναι από έναν εξειδικευμένο οίκο χωρίς την εμπλοκή του κράτους.

Ενόχληση για γλωσσάρι

Ο Νίκος Αναστασιάδης τοποθετήθηκε και για το αμφιλεγόμενο γλωσσάρι που σύνταξε ο ΟΑΣΕ σημειώνοντας πως η κατοχή θα πάψει να είναι κατοχή όταν το κυπριακό λυθεί, σημειώνοντας πως είναι λάθος να εξωραΐζουμε τα εγκλήματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μάλιστα ότι κάποιες φορές «στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε συμφιλιωτικό κλίμα, ναρκοθετούμε τον αρχικό στόχο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Ένα διαπραγματευτικό χαρτί

«Afto to "ksero polla" me iponooumena prepei na stamatisi epitelous!! Edo ke tora me tin kiria afti! ...»
Orgi laou  |  19:37

ΑΚΕΛ: Άστοχη η ενέργεια Ακιντζί να εγείρει θέμα UNFICYP

«Xαιρετισμούς στον μεγάλο στοχαστή Στέφανο Στεφάνου. Πήγαν χαμένα τα ωραία λόγια που μας έλεγε παλιά ...»
knak  |  18:11

Αρχιεπίσκοπος: Οι εκπαιδευτικοί να αφήσουν τους εγωισμούς

«Ο… ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Όντως αναγνωρίζω τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου στον αγώνα για την απελευθέρωση ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση