ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:03
 

Αναστασιάδης: Οι προτεραιότητες μας καθορίζονται με τις πολιτικές μας

Οι αποφάσεις που λαμβάνει είναι μελετημένες και στοχευμένες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την πρόθεση του να συμβάλει με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της κατασκευής του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς εξέφρασε σε ομιλία του στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς ο ΠτΔ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης που επισκέφτηκε τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, τον Πωμό, την Αργάκα και στην συνέχεια τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, σε ομιλία του, εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρίσκεται στον Δήμο της Πόλης Χρυσοχούς, έναν –όπως είπε – Δήμο που προοδεύει παρά τις δυσκολίες και την απομόνωση που αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα τη μη εκτέλεσης ενός διαχρονικού αιτήματος, αυτού της κατασκευής του οδικού δικτύου που συνδέει την Πάφο με το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς.

Στόχος του, πρόσθεσε είναι η υλοποίηση έργων έτσι ώστε επιτέλους να δοθεί ζωή σ’ ένα πραγματικά από τα πλέον αξιοσημείωτα και χαρισματικά σημεία της πατρίδας μας, όπως είναι, είπε ο Δ. Πόλης Χρυσοχούς. Διαβεβαίωσε επιπρόσθετα, πως οι αποφάσεις που λαμβάνει είναι μελετημένες και στοχευμένες είτε αφορούν τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς ανεξάρτητα των οποιονδήποτε ενστάσεων, είτε πρόκειται για έναρξη του έργου, είτε αρχικά με βελτιώσεις του οδικού δικτύου ,είτε πρόκειται για την αποφασιστικότητα της υποψηφιότητας του να υλοποιηθεί οριστικά αυτό το έργο το οποίο είναι απολύτως αναγκαίο, όπως παρατήρησε.

Οι προτεραιότητες μας, συνέχισε, “δεν καθορίζονται με βάση την κερδοφορία του έργου αλλά με βάση τις πολιτικές μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις ακριτικές περιοχές, την ανάπτυξη των ακριτικών περιοχών” .Επεσήμανε μάλιστα πως είναι στα ίδια πλαίσια που εδόθησαν τα πολεοδομικά κίνητρα ,τα φορολογικά κίνητρα αλλά και σειρά άλλων κινήτρων . Είναι σημείωσε, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις πολιτικές που αφορούν το θέμα της Νατούρα χωρίς να παραβλάπτεται το περιβάλλον αλλά και το θέμα του Ακάμα.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως “ στόχος μας είναι να υπάρξει μια ισομερής ανάπτυξη” προσθέτοντας πως “και ο προϋπολογισμός έτσι θα κατανέμεται τώρα, που κτίστηκαν οι βασικές προϋποθέσεις”. Ο ΠτΔ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας είπε πως ουδείς δικαιούται να φέρνει προτάσεις στο υπουργικό συμβούλιο αν δεν περάσουν πρώτα – όπως σημείωσε - από τον υπουργό Οικονομικών για να ακολουθηθεί μια ενιαία γραμμή ως κυβέρνηση.

Επιτύχαμε σημείωσε, “από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας να φτάσουμε σε ένα για όλους ικανοποιητικό επίπεδο και να παρουσιάζουμε σήμερα τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση” αλλά και συνέχισε, “ να απολαμβάνουμε τα χαμηλότερα δανειστικά επιτόκια 1,2% από τις διεθνείς αγορές, και όταν ο 2013 που αναλάβαμε είμασταν αποκομμένοι ή το επιτόκιο ήταν το ελάχιστο 16%” , όπως είπε.

O κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως και μόνο αυτό μπορεί να δώσει ένα στίγμα της επιτυχίας των προσπαθειών της κυβέρνησης του αλλά και σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων , των εργοδοτικών οργανώσεων αλλά και των θυσιών των πολιτών που κανένας σημείωσε δεν τις παραγνωρίζει.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευαισθησίες της κυβέρνησης προς τις θυσίες των πολιτών που στάθηκαν αρωγοί – όπως είπε- στην προσπάθεια για να έχουμε σήμερα τις καταγραφόμενες επιτυχίες αλλά και να αποσπά η κυβέρνηση τα εύσημα από την ΕΕ , την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα , το eurogroup, το διεθνές νομισματικό ταμείο, τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, την διεθνή Τράπεζα , τον διεθνή οικονομικό Τύπο.
Αυτό σημείωσε, είναι δείγμα και στίγμα για το τί έχουμε μέχρι σήμερα κατορθώσει αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της χώρας μας και το αξιόχρεο των τραπεζών μας.

Ο ΠτΔ και υποψήφιος Νίκος Αναστασιάδης στα πλαίσια της σημερινής του περιοδείας, θα επισκεφτεί επίσης τις κοινότητες Γιόλου, Στρουμπί και Μεσόγη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυπριανού: Δεξιά-ακροδεξία προσπαθούν να μοιράσουν τις ευθύνες του '74

«ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΜΙΣΑ ΨΕΜΑΤΑ Κακό κάνουν καλό όχι Η θανάσιμη διαμάχη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης (ελληνικός ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  21:59

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Afou kseris mila, Xristallou mou! Ti fovase? Ke an esi exases tin fon isou ksafnika, pou ine o genikos ...»
Orgi laou  |  21:56

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Ξέρει πολλά... Ξέρει πολλά... Γιατί δεν τα λέει;;; Τι θέλει να μας πει;;; Καταλάβαμε... Καταλάβαμε... ...»
Albalonga  |  20:53

Το γλωσσάρι της αλήθειας

«Ορθός και εύστοχος »
Στάθης  |  16:31

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Ν. Αναστασιάδης στήριξε πλήρως τους υπουργούς του Χ. Γεωργιάδη και Κ. Χαμπιαούρη τη στιγμή που οι αντιδράσεις εντείνονται

Προεδρικό με ανοικτά μέτωπα

Τα προβλήματα, σε παιδεία, κυπριακό, οικονομία και υγεία βάζουν την κυβέρνηση σε στενωπό στους μόλις τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ...
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ